Ga naar Content

Alle alarmbellen gaan af in Volendam: "Als je dat weggeeft, dat wil je niet meemaken"

Met De Graafschap liep Daryl van Mieghem vorig seizoen op het allerlaatste moment promotie naar de eredivisie mis. In Volendam leek de aanvaller lange tijd op weg met twee vingers in de neus dat kunstje wél te flikken. Maar na vijf wedstrijden zonder zege is promotie niet meer vanzelfsprekend. "We zijn er zo dichtbij. Ik heb het in de kleedkamer ook gezegd: Als je dat weggeeft, dat wil je gewoon niet meemaken."

Daryl van Mieghem: "Het is wel zorgelijk" - NH Sport / Edward Dekker

FC Volendam heeft het weekend om te herstellen van de thuisnederlaag tegen TOP Oss (1-2). Maandag wacht dan op De Herdgang in Eindhoven de confrontatie met Jong PSV.

En ook al maakt het Volendammer schip de laatste wedstrijden snel water, het is volgens trainer Wim Jonk nog lang niet gezonken. "We moeten die dingen doen die ons 26 wedstrijden ongeslagen heeft doen zijn. Er komt nu spanning bij kijken, maar het moet je niet verlammen."

Tekst gaat verder onder de video.

Wim Jonk ziet zijn spelers verlammen - NH Sport / Edward Dekker

Jonk zoekt al weken naar de juiste opstelling. Tegen TOP Oss liet hij opvallend genoeg Daryl van Mieghem buiten de basis. Dat was pas de tweede keer dit seizoen. Begin vorige maand, tegen Roda JC, moest de vleugelspits ook op de bank beginnen.

Tekst gaat verder onder de video.

Waarom werd Daryl van Mieghem gepasseerd? - NH Sport / Edward Dekker

Maandag speelt FC Volendam uit tegen Jong PSV. Dat duel kun je live volgen op NH Radio. De extra sportuitzending begint om 19.00 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]