Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Raamexploitant Snel woest om foto Achterdam bij politiebericht illegale prostitutie

30 maart 2022, 10.43 uur · Aangepast 30 maart 2022, 11.40 uur · Door Priscilla Overbeek

Een beeld zegt meer dan duizend woorden: woest was raamexploitant Frans Snel van de Achterdam dan ook toen hij ontdekte dat de politie voor een bericht over illegale prostitutie in Amstelveen een foto van het seksstraatje in Alkmaar had gebruikt. "Boeven zijn het!", reageert hij tegen NH Nieuws. 

NH Nieuws/ Priscilla Overbeek

De onhandige beeldkeuze maakt veel los bij Snel. Volgens de exploitant suggereert de politie dat er ook op de Achterdam illegale prostitutie wordt bedreven. Hij is bang voor imagoschade. "De vrouwen die hier werken, zijn allemaal netjes geregistreerd en betalen belasting. Ik eis daarom excuses en een schadevergoeding."

Tekst gaat verder na de foto.

Screenshot van het betreffende beeld op de website van de politie - NH Nieuws

Snel besluit het er niet bij te laten zitten. Hij neemt contact op met de politie in Amsterdam, die verantwoordelijk zou zijn voor de fotokeuze. Maar volgens de exploitant wordt de hoorn na een kort gesprek alweer op de haak gegooid. "Ik was te boos en te emotioneel, dus de verbinding werd verbroken."

NH Nieuws heeft de politie om een reactie gevraagd, maar is nooit teruggebeld. Wel werd kort daarna de foto bij het bericht verwijderd

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]