Ga naar Content

'Overdreven inval op Achterdam, dames zijn de pineut'

ALKMAAR Exploitant Kees van Ojen was aanwezig bij de massale politie-inval op de Achterdam, maar kon er weinig begrip voor opbrengen. "Ik vind het wel erg veel machtsvertoon, begrijp het ook niet zo goed. We staan altijd open voor overleg, dus kom gewoon

Al langer is de verhouding tussen de exploitanten en de gemeente op z'n zachtst gezegd moeizaam. In 2011 wordt de helft van de 125 ramen op de Achterdam gesloten. Aanleiding was een rapport van bureau Bibob, dat onderzoekt of ondernemers vergunningen misbruiken voor criminele activiteiten.

Daaruit zou blijken dat diverse door Nool C.S. gehuurde panden in de hoerenbuurt waren aangekocht met crimineel geld. Dat er vrijdagavond een grote politiemacht komt binnenvallen begrijpt Van Ojen dan ook niet. "Het is jammer voor de dames, die kunnen niks verdienen. Zij zijn de pineut. Ik snap het ook niet. We zijn zelf al lang bezig met allerlei maatregelen. Het zal wel nodig zijn om één of andere reden. Alleen weet ik die reden niet.

Mensenhandel
Als hij uitgelegd krijgt dat het gaat om een controle op mensenhandel staat hij daar niet negatief tegenover. "Ik heb helemaal geen bezwaar tegen die controle, die is goed. Vroeger deden ze het ook, maar niet zo massaal." Wat de exploitant kan verwachten weet hij verder niet. "Ik zou niet weten of ze bij ons wat vinden. We controleren alles heel goed. Dus als er wat mis is, wordt het gemeld."