Ga naar Content

Kickbokstrainer Brian Douwes over rellen Glory 80: "Dit nog nooit gezien"

Kickbokstrainer Brian Douwes was zaterdag aanwezig bij Glory 80. Hij zag met eigen ogen hoe er na de tweede ronde tussen Badr Hari en Arkadiusz Wrzosek rellen op de tribune uitbraken. "Tijdens die partij zag ik een groep zich verzamelen. Het leek erop dat zij uit waren op problemen", vertelt Douwes.

Kickbokser Brian Douwes: "Ik loop al een tijdje mee, maar dit nog nooit meegemaakt" - Foto: NH Sport

"Ze trokken hun shirts uit en begonnen te schreeuwen. Er werden wat blikjes heen en weer gegooid en toen barstte de bom. Er was een heel hoop druk gedoe, maar ik heb niet het idee dat er echt rake klappen zijn uitgedeeld". Door de ongeregeldheden werd het evenement afgeblazen en ging ook de wedstrijd tussen Levi Rigters en Jamal Ben Saddik niet door. 

"Ik heb al honderden vechtsportevenementen meegemaakt, maar dit heb ik nog nooit ervaren"

kickbokstrainer brian douwes

Gepokt en gemazeld

Naast trainer is Douwes zelf ook nog actief als kickbokser. Hij vocht meer dan 100 partijen. "Ik heb al honderden vechtsportevenementen meegemaakt, maar dit heb ik nog nooit gezien", blikt de Noord-Hollander terug.

Er zijn ook geluiden dat er al de hele avond een broeierige sfeer hing in het Belgische Hasselt, maar dat spreekt Douwes tegen. Hij vertelt aan NH Sport dat de sfeer omsloeg tijdens de partij tussen Hari en Wrzosek.

Beide vechters maakten ook ophitsende gebaren naar het publiek na de tweede ronde. "Ik heb op internet een stuk voorbij zien komen dat Wrzosek die hooligans zat aan te moedigen. Dat lijkt mij niet de bedoeling. Jongens in de ring moeten die jongens rustig houden."

Imagoschade vechtsport

De vechtsport had al geen best imago, maar dit is de zoveelste klap voor kickboksgala's. Brian Douwes had ook een bekende die de beveiliging deed tijdens Glory 80."Volgens hem hebben ze die groep nog redelijk op hun plek kunnen houden. Als zij er niet waren geweest dan was het helemaal uit de hand gelopen, maar voor de sport is dit heel slecht nieuws."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]