Ga naar Content

Na debacle in topper concludeert Wim Jonk: "Emmen wilde echt, wij doen alsof"

Voor de tweede keer in vier dagen tijd heeft FC Volendam een enorme klap in het gezicht gekregen. Na de 2-5 thuisnederlaag tegen Excelsior bleek vanavond ook FC Emmen in de strijd om de koppositie in de eerste divisie veel te sterk (4-1). "Het zijn twee dreunen."

Trainer Wim Jonk: "Het zijn twee dreunen" - NH Nieuws

Jonk had zijn basisformatie op drie plekken aangepast om in Emmen beter voor de dag te komen dan tegen Excelsior. Walid Ould-Chikh, Josh Flint en Alex Plat namen de plaatsen in van Oskar Buur, Mike Eerdhuijzen en Boy Deul. Desondanks ging het in de eerste helft weer helemaal mis. "Je wordt afgetroefd op alle fronten", zei Jonk na afloop.  

Tekst gaat verder onder de video.

Wim Jonk vindt dat Volendam overal werd afgetroefd - NH Sport / Edward Dekker

Van de drie aanpassingen was het passeren van routinier Boy Deul het meest opvallend. Volgens Jonk had dat ook met zijn fysieke gesteldheid te maken. De middenvelder, die er direct na rust alsnog in kwam, wilde er niet al te veel over kwijt. "Tuurlijk wil je graag spelen, maar er waren bepaalde redenen voor."

Tekst gaat verder onder de video.

Boy Deul moest tot zijn teleurstelling op de bank beginnen - NH Sport / Edward Dekker

FC Volendam moet de scherven snel gaan lijmen. Vrijdag wacht de volgende confrontatie met een concurrent voor promotie naar de eredivisie. De ploeg van Wim Jonk gaat dan op bezoek bij ADO Den Haag. Uiteraard is dat duel live op de radio te volgen bij NH Sport.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]