Kon. HFC profiteert niet van puntenverlies AFC, Jong Volendam laat koploper beven

In de tweede divisie hebben de Noord-Hollandse ploegen zaterdagmiddag aardig wat doelpuntenrijke wedstrijden beleefd. Koninklijke HFC kreeg door het gelijkspel van AFC de kans om de tweede plek over te nemen, maar speelde zelf ook met 2-2 gelijk. Bij Jong FC Volendam leek een stunt in de maak, maar vlak voor tijd trok Katwijk de overwinning naar zich toe: 3-2.

AFC - Quick Boys (2-2)

De Amsterdammers knalden uit de startblokken en kwamen binnen no-time al op voorsprong via Raily Ignacio. Dankzij treffers van Fernando Lewis en Darren Maatsen was het Quick Boys dat na een half uur de leiding nam op Sportpark Goed Genoeg. Cody Claver maakte vijf minuten de gelijkmaker, maar verder dan dat kwam de ploeg van Uli Landvreugd niet.

2' Railey Ignacio 1-0
12' Fernando Lewis 1-1
28' Darren Maatsen 1-2
50' Cody Claver 2-2

ASWH - Koninklijke HFC

Door het puntenverlies van AFC kon Koninklijke HFC de tweede plaats overnemen. Dan moest er wel geworden worden van ASWH. In het eerste kwartier zette Sietse Brandsma de ploeg van trainer Gertjan Tamerus op voorsprong. Vlak voor rust draaide de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht de wedstrijd om dankzij doelpunten van Jay Brand en Jorginho Soares. Mehmet Yüksel bezorgde de Haarlemmers een punt met zijn treffer een kwartier na rust.

Daardoor blijft AFC tweede in de tweede divisie met 32 punten uit 18 wedstrijden, gevolgd door Koninklijke HFC. De Haarlemmers hebben evenveel punten, maar een minder doelsaldo.

16' Sietse Brandsma 0-1
38' Jay Brand 1-1
43' Jorginho Soares 2-1
59' Mehmet Yüksel 2-2

Tekst loopt door onder de foto.

ASWH - Koninklijke HFC - Foto: Pro Shots

Katwijk - Jong FC Volendam

Een stunt leek lange tijd in de maak voor Jong FC Volendam. De ploeg trainer Kiki Musampa genoot binnen een kwartier een 2-0 voorsprong dankzij Rob Tol en Jim Beers. Bart Sinteur en Ahmed El Azzouti stelden orde op zaken voor de manschappen van Anthony Correia. De wedstrijd leek uit te draaien op een gelijkspel, maar vlak voor het einde schoot Raoul Esseboom de 3-2 voor Katwijk binnen.

9' Rob Tol 1-0
16' Jim Beers 2-0
33' Bart Sinteur 2-1
36' Ahmed El Azzouti 2-2
85' Raoul Esseboom 3-2