Koninklijke HFC verslaat koploper Katwijk, AFC en Jong FC Volendam winnen ook

Een dag met overwinningen voor de Noord-Hollandse ploegen in de tweede divisie. AFC won ruim van Noordwijk, Jong Volendam versloeg Kozakken Boys. Koninklijke HFC pakte drie punten op bezoek bij de koploper.

Wessel Boer (Kon. HFC) en Marciano Mengerink vechten een duel om de bal uit - Foto: Orange Pictures / WJ Dijkdrent

Katwijk – Koninklijke HFC 0-1

64’ 0-1 Paul Kok (e.d.)

De wedstrijd tussen Koninklijke HFC en Katwijk was niet alleen tussen de koploper en de Haarlemmers. Beide trainers, Gertjan Tamerus en Anthony Correia, kennen elkaar goed door hun gedeelde periode als assistent bij Telstar.

Uiteindelijk zorgde een eigen doelpunt van Horinees Paul Kok voor de beslissing. In de zes minuten durende blessuretijd kreeg Katwijk nog een paar kansen, maar HFC hield stand. Na de zege staat HFC op een gedeelde tweede plaats met AFC en HHC. Volgend weekend speelt de ploeg van Tamerus thuis tegen de Amsterdammers.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Koen Blommestijn en z'n ploeggenoten juichen na de 3-0 - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Jong FC Volendam – Kozakken Boys 3-0

15’ 1-0 Leon Maloney
52’ 2-0 Jim Beers
76’ 3-0 Koen Blommestijn

Aanvaller Leon Maloney maakte na een kwartier de eerste goal van Jong Volendam. Dat was een opsteker voor hem, want de Brit kende lang blessureleed. Jay Koorndijk zorgde enkele minuten later ervoor dat een aanval van de bezoekers in de kiem werd gesmoord. Jim Beers verdubbelde vijf minuten na rust de voorsprong van de Volendammers. Uiteindelijk zorgde Koen Blommestijn voor de beslissing: 3-0

Door de zege staan de Volendammers op de veertiende plaats. Jong Volendam speelt volgende week in Rijnsburg tegen Rijnsburgse Boys.

AFC – Noordwijk 4-1

8’ 1-0 Joel Tillema
10’ 2-0 Raily Ignacio
26’ 3-0 Splinter de Mooij
29’ 4-0 Raily Ignacio
86’ 4-1 Toer Bouwman

Eigenlijk was AFC binnen een halfuur al klaar met Noordwijk. Door snelle goals van Joel Tillema en Raily Ignacio stond het na tien minuten al 2-0. Splinter de Mooij en Ignacio zorgden voor de comfortabele marge van 4-0. In de slotfase scoorde Toer Bouwman nog een treffer voor de statistieken, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

AFC is door de overwinning gestegen naar een gedeelde tweede plek met HFC en HHC. De Amsterdammers staan boven deze clubs, omdat ze een wedstrijd minder hebben gespeeld. Volgende week gaat AFC op bezoek bij concurrent HFC.