Ga naar Content

VV Alkmaar trekt aan langste eind tegen Heerenveen en wint weer eens

Voor het eerst sinds Pakjesavond, 5 december, kon VV Alkmaar weer drie punten bijschrijven. De voetbalsters versloegen sc Heerenveen met 3-2. Door de zege gaan de Alkmaarders over de Friezen heen en bezitten ze nu de zevende plaats. 

Femke Prins juicht na haar beslissende goal tegen Heerenveen - Foto: Orange Pictures / Kees Kuijt

Sanne Koopman zorgde na 24 minuten voor de voorsprong. Het lukte de Friezen in het restant van de eerste helft niet om gelijk te maken. Na de rust zorgde Dana Foederer uiteindelijk voor 1-1. De bezoekers konden hier niet lang van genieten, want Annemiek Kruijthof en Femke Prins zorgden binnen enkele minuten voor een ruime marge: 3-1.

In blessuretijd maakte Heerenveen nog 3-2 via Jet van Beijeren. Deze treffer kwam te laat om de overwinning van de Alkmaarders in gevaar te brengen. Volgende week is VV Alkmaar vrij. De eerstvolgende wedstrijd is 25 maart. De ploeg van Mark de Vries speelt dan tegen PEC Zwolle. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]