Ga naar Content

CDA Bergen 'betreurt' opstappen wethouder Klaas Valkering om misleidende brief

Het CDA uit Bergen laat op sociale media weten het opstappen van voormalig CDA-wethouder Klaas Valkering te betreuren. Ook biedt de partij haar excuses aan voor het 'mogelijk misleiden' van inwoners, nadat een campagnebrief was verspreid op papier dat lijkt op gemeentelijk briefpapier. 

Foto: -
"Ondanks het feit dat onder aan de brief duidelijk staat dat de brief is betaald door het CDA en er een aangepast gemeentelijk logo is gebruikt, zijn mogelijk mensen op het verkeerde been gezet en voelen zich door deze brief wellicht misleid", schrijft het CDA in een reactie.

"Dat is nooit onze bedoeling geweest. Naar die mensen bieden wij onze excuses aan", aldus de partij. Om verdere verwarring te voorkomen heeft het CDA de verspreiding van de brief stopgezet en 'alle brieven vernietigd'. Gelukkig was de brief nog slechts in enkele straten bezorgd, schrijft de partij. 

"Het CDA betreurt dat deze actie vanuit de campagne heeft moeten leiden tot het opstappen van wethouder Valkering, maar wij respecteren zijn beslissing."

Campagneboodschap

De voormalige wethouder kreeg een tik op zijn vingers van het college van burgemeester en wethouders, nadat gisteravond een brief met een CDA-campagneboodschap bij inwoners van de gemeente Bergen werd bezorgd. De brief was opgesteld op papier dat lijkt op briefpapier van de gemeente en zat in een envelop met hetzelfde logo.

In de brief bedankt Klaas Valkering de geadresseerden voor hun vertrouwen in hem, en roept hij hen op 'voor rust en resultaat' (de campagneslogan van het CDA) te gaan bij de komende verkiezingen. 

Valkering schrijft onder meer: "Er speelt deze verkiezingen maar één vraag: kiezen we voor weer vier jaar gedoe in de gemeente? Of kiezen we voor rust en resultaat? Ik kies voor dat laatste en vraag voor de komende 4 jaar opnieuw uw stem en uw vertrouwen."

Rectificatie

Vlak voor het opstappen van Valkering liet burgemeester Lars Voskuil weten dat de brief 'buiten medeweten van de gemeente, het college en/of de gemeentelijke organisatie is verspreid'. 

Ook zei Voskuil dat hij het incident 'hoog opneemt' en het beschouwt 'als een poging tot misleiding, waarmee  schade kan worden toegebracht aan de goede naam en reputatie van de gemeente Bergen'. Volgens de burgemeester kan door de brief ook schade worden toegebracht aan de 'integriteit van het proces van onze onafhankelijke verkiezingen'.

Hierom riep hij het CDA op om een duidelijke rectificatie van de brief en gaf hij aan de rectificatie anders via gemeentelijke kanalen te laten verspreiden. 

Valkering blijft CDA-lijsttrekker bij de komende verkiezingen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]