Ga naar Content

Lichtzinnige houding frustreert Ajax-coach Erik ten Hag: "Laat dit een wake-upcall zijn"

Het leek een walk-over voor Ajax te gaan worden tegen RKC Waalwijk. Met 39 doelpogingen van de Amsterdammers, is het wonderbaarlijk dat pas vlak voor tijd een benutte strafschop van Dusan Tadic de 3-2 overwinning over de streep trok. Ajax kwam slecht uit de kleedkamer en incasseerde snel twee doelpunten.

Ajax-coach Erik ten Hag hekelt de houding van zijn ploeg - NH Sport / Stephan Brandhorst

Ajax-coach Erik ten Hag vindt dat zijn ploeg bij de tegendoelpunten van Michiel Kramer en Jens Odgaard niet goed bij de les was. "Dat kan natuurlijk niet. Dat moeten wij onszelf ernstig verwijten."

Opvallend was dat Ajax vlak na de rust de treffers incasseerde. In beide gevallen lag er veel ruimte achter de verdediging en stond de laatste linie met slechts twee man te verdedigen. "Als je zo gaat staan en de regels negeert - en bij de tweede goal zo slecht omschakelt - dat heeft met karakter te maken."

Ten Hag: "Dit is puur lichtzinnigheid" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Ajax speelt komende vrijdag om 20.00 uur tegen SC Cambuur. Met oog op de ontmoeting met Benfica in de achtste finale van de Champions League, wordt de wedstrijd op vrijdagavond in Leeuwarden gespeeld.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]