Ga naar Content

Telstar-verdediger Tugarinov is enige Russische voetballer in Nederland: "Hij maakt zich grote zorgen"

Op de Nederlandse voetbalvelden zijn de laatste jaren weinig tot geen Russische of Oekraïnse spelers gesignaleerd. Met Roman Tugarinov loopt bij Telstar momenteel de enige in het Nederlandse betaald voetbal rond. De Russische centrale verdediger was vandaag afwezig op de afsluitende training.

Trainer Andries Jonker voerde gesprekken met Roman Tugarinov - NH Sport / Stephan Brandhorst

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland speelt daardoor ook een rol bij de Velsenaren. Trainer Andries Jonker heeft deze week met Tugarinov een uitgebreid persoonlijk gesprek gehad om over de situatie te spreken. "Hij maakt zich hele grote zorgen."

Jonker wilde niet ingaan op zijn situatie. Het is onduidelijk of de verdediger afwezig is vanwege een blessure of vanwege een privésituatie. "Dat gesprek blijft tussen hem en mij." De wedstrijd tegen TOP Oss moet Tugarinov vanwege zijn rode kaart tegen Helmond Sport sowieso missen.

NH Sport maakte eerder onderstaande reportage over Roman Tugarinov.

Telstar-verdediger Roman Tugarinov: Van Oost-Siberië via Barcelona naar Velsen-Zuid - NH Nieuws

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat Telstar de technische staf voor volgend seizoen al rond heeft. Assistent-trainers Anthony Correia en Michael Dingsdag tekenden bij. Ook middenvelder Cas Dijkstra blijft langer in Velsen-Zuid. De club zal de optie in zijn aflopende contract lichten, waardoor hij tot volgende zomer vastligt.

"Pieter zal zich ongetwijfeld binnenkort wel bij mij melden"

telstar-trainer andries jonker

Daarmee rijst natuurlijk ook de vraag wat Jonker zelf van plan is. Aangezien zijn technische staf heeft besloten zich langer aan de club te conformeren, lijkt het aannemelijk dat Jonker zelf ook zijn aflopende contract zal verlengen. "Dat kan ik niet zelf beslissen. Daarvoor moet ik in gesprek met Pieter (De Waard, directeur van Telstar - red.). Hij zal zich ongetwijfeld binnenkort wel melden."

Tekst loopt door onder de video.

Andries Jonker speelt met Telstar 7 duels in 27 dagen - NH Nieuws

Bomvol

Voor Telstar wacht een hele drukke reeks van wedstrijden. De wedstrijd van vorige week tegen ADO Den Haag werd vanwege het kapotte dak in Den Haag verplaatst naar 21 maart. Daardoor speelt Telstar 7 duels in 27 dagen. "Liverpool speelt om de drie dagen. Wij zijn dat niet gewend", zegt Anwar Bensabouh.

De ziekenboeg bij de Velsenaren stroomt langzaamaan leeg. Momenteel tikt die nog wel de tien aan. Yassine Zakir ontbrak donderdag wel op de training bij de Velsenaren.  Bensabouh is daarentegen op de weg terug van zijn knieblessure.

"Liverpool speelt om de drie dagen. Wij zijn dat niet gewend"

telstar-verdediger anwar bensabouh

Telstar oefende de afgelopen weken tegen ODIN, Koninklijke HFC en Cambuur. In alle duels deed de 22-jarige centrale verdediger deels mee. "Het was wennen. Het voelde lekker en ik ben er goed uitgekomen. Voor mijn gevoel ben ik fit en ready", aldus Bensabouh.

Tekst loopt door onder de video.

Anwar Bensabouh is op de weg terug - NH Sport / Stephan Brandhorst

Telstar speelt vrijdagavond om 20.00 uur tegen TOP Oss. De wedstrijd is live te volgen op NH Radio.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]