Na 18 dagen zonder wedstrijd gaat Telstar onderuit in Leeuwarden

Telstar heeft vandaag in een oefenduel tegen SC Cambuur met 2-0 verloren. Het was voor het eerst sinds lange tijd dat de ploeg van Andries Jonker weer een wedstrijd speelde. Vanwege storm Eunice kwam Telstar al sinds 11 februari niet meer in actie.

Het stadion van SC Cambuur - Foto: Orange Pictures

Zowel de thuiswedstrijd tegen NAC Breda als de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag ging de afgelopen weken niet door. Dit tot grote onvrede van trainer Andries Jonker, die daarom graag weer met zijn ploeg in actie kwam.

In Leeuwarden mochten veel spelers minuten maken bij Telstar. Zo stond Ronald Koeman jr. weer tussen de palen en deed Tom Overtoom de gehele tweede helft mee. Het duel tegen de eredivisieploeg uit Friesland werd uiteindelijk beslist dankzij een treffer van Michael Breij en een eigen doelpunt van Anwar Bensabouh. Beide doelpunten vielen in de eerste helft.

Tekst gaat verder onder de tweet

Aanstaande vrijdag speelt Telstar weer een officiële wedstrijd. Tegenstander in Velsen-Zuid is dan TOP Oss. Dit duel is live te volgen via NH Radio.

Opstelling Telstar eerste helft: Koeman jr.; Aktas, Bensabouh, Van de Loo, Vlijter; Van Doorm, Dijkstra, Wolters; Plet, Van Velzen, Akotei

Opstelling Telstar tweede helft:  El Ouazzane; Molenaar, Gemert, Vandermeulen, Taha, Kruiver; Bakker, Overtoom; Akoy, Smit, Demircioglu