Ga naar Content

Topper tussen FC Emmen en FC Volendam afgelast vanwege code rood

Vanwege code rood zijn alle wedstrijden in het betaald voetbal van vanavond afgelast. Dat betekent dat de topper tussen FC Emmen en FC Volendam niet doorgaat. Ook Telstar komt niet in actie tegen NAC Breda vanwege storm Eunice.

Harde wind bij de cornervlag - Foto: Pro Shots / Ed van de Pol

FC Volendam vindt het de enige juiste beslissing van de KNVB. "Een topper, een vol stadion met een uitverkocht uitvak; alles was aanwezig om er vrijdagavond een feest van te maken. Maar bovenal staat de veiligheid van de supporters, spelers en andere mensen die naar het stadion komen voorop. Voor hen is het met deze storm onverantwoord de wedstrijd te bezoeken."

Jong AZ was de derde Noord-Hollandse club die vanavond zou voetballen. De Alkmaarders hadden een uitwedstrijd tegen MVV in Maastricht op het programma staan. Er wordt gekeken of er aanstaande maandag ingehaald kan worden in de eerste divisie.

De KNVB heeft ook alle wedstrijden in de eredivisie zaalvoetbal afgelast.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]