Ga naar Content

Telstar-trainer Jonker verbolgen over besluit KNVB: "Begrijp er niets van"

Telstar-trainer Andries Jonker begrijpt niets van het besluit om de wedstrijd tegen ADO Den Haag te verplaatsen naar 21 maart. "Ik ben er zeer verbaasd over. Ik begrijp hier helemaal niets van", aldus Jonker.

Andries Jonker begrijpt niets van het besluit om de wedstrijd tegen ADO Den Haag te verplaatsen - NH Nieuws

Tijdens de storm van afgelopen vrijdag is het dak van het stadion van ADO Den Haag zwaar beschadigd. Woensdag werd bekend dat het stadion niet veilig genoeg is om te spelen. Hierop besloot de KNVB dus om de wedstrijd naar eind maart te verplaatsen. "Wij hebben nu in maart zeven wedstrijden in 27 dagen. Dat is wel heel veel van het goede", laat een verbolgen Andries Jonker weten. 

"Men wil een regelmatig competitieverloop, maar waarom spelen wij dan niet?"

telstar-trainer andries jonker

Regelmatig competitieverloop

Eerder deed Telstar een verzoek om de wedstrijd tegen De Graafschap in verband met vijftien afwezigen uit te stellen bij de KNVB. Dat verzoek werd niet ingewilligd. Helmond Sport kreeg drie punten in mindering omdat ze tegen FC Emmen niet kwamen opdagen. De Brabanders konden naar eigen zeggen geen representatief elftal opstellen vanwege te veel coronagevallen. Het duel van FC Eindhoven tegen ADO Den Haag werd juist wel uitgesteld vanwege corona. "Men wil een regelmatig competitieverloop, maar waarom spelen wij dan niet?", vraagt Jonker zich af.

Volgens de KNVB gaat die vlieger niet op. "Met 15 afwezigen kan het nog steeds zijn dat je niet voldoet aan de richtlijn voor afgelastingen vanwege corona. Dat kon Helmond Sport ook niet. Zij kwamen dus gewoon niet opdagen. Wat ze van tevoren hadden aangegeven. FC Eindhoven voldeed wel aan die richtlijn. Overigens heeft de verplaatsing van ADO Den Haag - Telstar te maken met een onveilig stadion en bij de andere wedstrijden was de reden corona", laat een woordvoerder van de KNVB weten.  

"Het was te kort dag om een andere locatie te vinden waar er met supporters gespeeld kan worden"

woordvoerder KNVB

Te kort dag voor andere locatie

Volgens Andries Jonker was één van de opties om dit weekend in het stadion van Excelsior te spelen. Een anders optie was volgens de Telstar-trainer het spelen in het stadion van ADO Den Haag zonder publiek. "Het was te kort dag om een andere locatie te vinden waar er met supporters gespeeld kan worden. Het spelen in het stadion van Den Haag zonder publiek was geen optie, want het is er nog niet veilig genoeg", reageert de KNVB.

Nieuwe datum 'stormwedstrijden'

Op maandag 14 maart worden de eerste divisie-wedstrijden ingehaald die vorige week werden afgelast vanwege storm Eunice. Telstar krijgt die avond NAC Breda op bezoek, FC Volendam reist af naar Emmen en Jong AZ speelt tegen MVV. De aftrap is overal om 20.00 uur.

Telstar zou op die dag eigenlijk tegen Jong AZ spelen in Wijdewormer. Dat duel is een week vervroegd naar maandag 7 maart. Ook dan is de aftrap om 20.00 uur.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]