Ga naar Content

Hulp voor Oekraïne: dit zijn de acties in regio Alkmaar

Heel Noord-Holland wil hulp bieden aan slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Ook in de regio Alkmaar worden diverse initiatieven gestart. Inmiddels zijn het er zo veel, dat het begrijpelijk is als je het overzicht kwijt bent. NH Nieuws zet de hulpacties in Alkmaar en omstreken voor je op een rij. 

Foto: NH Nieuws

Inzamelactie van Katarzyna uit Heerhugowaard

Katarzyna Krzysztofiak uit Heerhugowaard is samen met vrienden een inzamelactie gestart en doet een oproep aan iedereen die kan helpen. "We hebben nog steeds veel spullen nodig. Pampers, dekens, schoonmaakdoekjes, handdoeken en eten dat lang houdbaar is", legt ze uit aan NH Nieuws. 

De actie verloopt nu vanuit een magazijn in Dirkshorn, maar Katarzyna is op zoek naar een grotere plek om alle spullen op te slaan. "Als er iemand ons kan helpen, heel graag." Iedereen die nu iets wil doneren, kan dat brengen naar het magazijn aan de Middenweg 59 in Dirkshorn. Ook kun je haar bellen op: 06-83396029.

Hulpactie van Tonny uit Heiloo

Tonny van de Ven uit Heiloo is samen met zijn vriendengroep een grote hulpactie gestart, nadat drie van z'n kameraden vorige week naar Kiev vertrokken om daar gewonde soldaten op te vangen. "We willen de bevolking helpen, dus we rijden naar de grens met goederen die echt nodig zijn, zoals verband en andere medische hulpmiddelen. Alle hulp is welkom."

Tonny heeft verschillende bedrijven en organisaties benaderd en om hulp gevraagd. "Er wordt best gehoor gegeven aan onze oproep, dus het loopt al een beetje, maar we hebben echt nog veel meer hulp nodig." Wil je in contact komen met Tonny en zijn vrienden om medische hulpmiddelen te leveren? Dat kan via hun e-mailadres [email protected]

Tekst gaat verder naar de foto

Foto: De vriendengroep met Tonny in het midden / NH Nieuws

Actie van Stichting Caritas in De Rijp

De vrijwilligers van stichting Caritas zijn deze week in Hensbroek druk in de weer geweest om hulpgoederen in te zamelen. De loods in De Rijp, waar alle spullen worden gesorteerd, barstte bijna uit z'n voegen. Inmiddels is een volgeladen vrachtwagen onderweg naar Oekraïne. 

Op zondag 13 maart organiseert Stichting De Groene Zwaan in De Rijp een benefietveiling voor Caritas Ukraïne. Momenteel zijn de vrijwilligers hard bezig om objecten en diensten voor de veiling te verzamelen. Vanaf 15.00 uur zullen deze items worden geveild. De opbrengst zal in zijn geheel voor Caritas Ukraïne zijn.  

Inzamelingsactie HAL 25 in Alkmaar

Cheyenne en Mike uit Alkmaar organiseren in samenwerking met HAL 25 op zondag 6 maart een inzamelingsactie voor medische benodigdheden. Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen er spullen gedoneerd worden. "We hopen voldoende op te halen om de spullen vervolgens met vrachtwagens naar de grens van Polen met Oekraïne te brengen."

Acties via Facebook

Ook in besloten Facebookgroepen roepen mensen uit de regio op om spullen te doneren. In Langedijk zamelen Mariska en Esther spullen in voor Oekraïners, evenals gelddonaties voor brandstof voor het transport naar de Oekraïense grens. De actie is te vinden in de groep 'Je bent er ien uit Langedijk als...'. 

In Bergen zamelt Joke Admiraal medische hulpmiddelen in voor Oekraïne in. In de Facebookgroep 'Je bent een Bergenees als' roept ze mensen op om 'gaasjes, pleisters, verband, paracetamol, EHBO-doosjes etc. etc.' te doneren. De spullen kunnen ingeleverd worden bij Berkenlaan 16 en gaan vervolgens met een koerier uit Oekraïne mee.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]