Start van hoofdcontent

DIRKSHORN

nl

Pampers, dekens en voedsel: alles is welkom bij de inzamelingsactie van Katarzyna

2 maart 2022, 12.14 uur · Aangepast 2 maart 2022, 12.28 uur · Door Jessica Douma

Hun magazijn loopt langzaam vol in Dirkshorn, toch zijn ze nog lang niet klaar met inzamelen. Katarzyna Krzysztofiak uit Heerhugowaard is de actie samen met een groepje vrienden begonnen en doet een oproep aan iedereen die kan helpen. "We hebben nog steeds veel spullen nodig. Pampers, dekens, schoonmaakdoekjes, handdoeken en eten dat lang houdbaar is", legt ze uit aan NH Nieuws. 

Foto: Katarzyna Krzysztofiak

In het magazijn in Dirkshorn staan grote pakketten gevuld met hulpgoederen, geschonken door bewoners, maar ook door de Lays fabriek in Broek op Langedijk, Royal Coffee and Teas in Oudkarspel en van lokale kaasboeren. "Ik ben begonnen bij bedrijven rond te bellen en te vragen of ze iets willen doneren. Ik ben nu nog in contact met Unox en Vomar."

Al drie dagen lang zit Katarzyna met haar telefoon in de hand terwijl ze ook nog haar eigen werk heeft. Daarnaast heeft ze contact met kennissen die familie hebben in Oekraïne. "Ik ben aan het appen met mijn oud-collega uit Oekraïne. Haar familie zit opgesloten in Konotop. Ze zegt dat de situatie dramatisch is."

Kaas van de kaasboeren - Foto: Katarzyna Krzysztofiak

Spullen inzamelen is voor haar een manier om toch te kunnen helpen. "Stel je voor dat ineens weg moet uit je huis en alles moet achterlaten en moet vluchten naar een vreemd land. Alles wat je had, de plekjes die je mooi vond, de herinneringen die je hebt, kunnen er morgen niet meer zijn. Hoe voelt dat? Ik vraag het me elke dag af", vertelt ze. 

Binnenkort komt er een vrachtwagen uit Polen om de spullen op te halen en bij de grens in Oekraïne af te leveren. Katarzyna is op zoek naar een grotere plek om alle spullen op te slaan. "Als er iemand ons kan helpen, heel graag." Iedereen die nu iets wil doneren, kan dat brengen naar het magazijn aan de Middenweg 59 in Dirkshorn. Ook kun je haar bellen op: +31 6 83396029

Foto: Katarzyna Krzysztofiak

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]