Pikante inhaalwedstrijd prooi voor handballers Aalsmeer

De handballers van Aalsmeer hebben vanavond het inhaalduel tegen het Belgische Visé gewonnen. De vorige keer dat de beide ploegen elkaar troffen werd het duel gestaakt vanwege een massale vechtpartij. Aalsmeer won de wedstrijd, die werd gespeeld op neutraal terrein in Panningen, uiteindelijk na een spectaculair slot met 30-28.

Naar aanleiding van de vechtpartij vorige maand kregen zowel Tim Bottinga (12 wedstrijden) en Samir Benghanem (6 wedstrijden) een schorsing. Bij Visé werd Yves Vancosen voor negen wedstrijden geschorst. Het drietal bekeek het duel daarom vanaf de tribune.

Aalsmeer begon uitstekende aan de wedstrijd en liep al snel uit naar een ruime 8-3 voorsprong. De ploeg van trainer Bert Bouwer liet de Belgische opponent echter terugkomen in de wedstrijd en bij de rust was het verschil nog maar twee: 18-16.

Spektakel in de slotfase

In de tweede helft leek de wedstrijd uit handen van Aalsmeer te glippen. Visé poetste na rust de achterstand weg en kwam zelfs op een 24-28 voorsprong. De Noord-Hollanders gaven zich echter niet gewonnen en knokte zich terug tot 28-28. Doelman René de Knegt hield zijn ploeg op dat moment met een aantal fraaie reddingen op de been. Dankzij een benutte strafworp van Vaidas Trainavicius en treffer van Max de Maat werd uiteindelijk de overwinning veilig gesteld: 30-28.

Door de overwinning klimt Aalsmeer naar de tweede plaats in de BENE-League Handbal. Het gat met koploper Achilles Bocholt is nu vier punten.

"Ze durfden elkaar niet aan te raken"

Aalsmeer-voorzitter Mike van der Laarse

Volgens Aalsmeer-voorzitter Mike van der Laarse speelden beide ploegen nog met de vechtpartij in het achterhoofd. "Ze durfden elkaar niet aan te raken. Het was een matte wedstrijd en beide teams speelden met de rem er op", aldus Van der Laarse, die live commentaar gaf bij het duel. "Er zijn maar vijf straffen uitgedeeld. Dat is weinig. Natuurlijk zat er ook veel spanning op deze wedstrijd."