Ga naar Content

De Aftrap: FC Volendam staat bovenaan maar Jan Keizer mist de helden van het dorp

Na dertien seizoenen in de eerste divisie is FC Volendam hard op weg terug te keren naar de eredivisie. Zanger Jan Keizer hoopt dat de missie van 'Team Jonk' slaagt, maar mist in het huidige elftal wel de inbreng van een paar echte Volendamse jongens. "Ik heb de gloriejaren meegemaakt. De helden van het dorp, die willen we weer terug." 

Ruben Jongkind over de Volendamse inbreng in het eerste elftal - NH Sport / Edward Dekker

Volgens Ruben Jongkind, directeur opleidingen en samenwerkingen bij FC Volendam, moet het Volendamse talent van jongsaf aan worden begeleid en zo klaargestoomd voor het eerste elftal. Jongkind: "Wij geloven erin dat we een aantal spelers op eredivisieniveau kunnen krijgen, maar daarvoor moeten we met kracht samenwerken." 

"Wij geloven erin dat we een aantal spelers op eredivisieniveau kunnen krijgen"

FC Volendam-directeur opleidingen en samenwerkingen Ruben Jongkind
Foto:

Bij de splitsing van de prof- en de amateurclub in 1977 is het in de ogen van Jongkind misgeggaan. "Er is wat kinnesinne van de AV (amateurvereniging, red.) richting de FC , terwijl dat juist bij elkaar moet komen. Dat zal wel even duren voordat dat lukt, maar daar zijn we mee op weg." 

Je kunt De Aftrap elke vrijdagavond op tv zien bij NH Sport. De eerste uitzending is vanavond direct na de huldiging van schaatsster Irene Schouten, omstreeks 17.20 uur. Daarna volgt elk uur om tien over heel de herhaling. Klik hier als je voorgaande afleveringen wil terugzien. De hele uitzending van vanavond kun je hieronder bekijken. 

Tekst gaat verder onder de video.

De Aftrap van vrijdag 25 februari met Jan Keizer en Ruben Jongkind - NH Sport / Edward Dekker

Volgende week zijn Ajax-voetbalster Kelly Zeeman en ESPN-commentator en voormalig NH Sport-verslaggever Sjors Blaauw te gast. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]