Ga naar Content

De Aftrap: wat doet Max Huiberts als Ajax hem benadert voor de vacature Overmars?

Max Huiberts heeft de technische zaken bij AZ sinds 2016 goed op de rit. Niet gek dat zijn naam valt als één van de kandidaten om als opvolger van Marc Overmars als directeur voetbalzaken bij Ajax aan de slag te gaan. In onze voetbal talkshow De Aftrap reageert Huiberts hierop. 

Wat doet Max Huiberts als Ajax belt? - NH Sport / Edward Dekker

Huiberts gaat ook in op de ontwikkeling die AZ dit seizoen van de onderste regionen van de eredivisie naar plek vier heeft gebracht."Ik zie dat er genoeg kwaliteit is in de groep." Ook het succes van het team van AZ Onder 19 jaar in de Youth League blijft niet onvermeld. 

"Ik zag een uitwedstrijd waarin Pavlidis nog net niet zei: 'haal mij er in jezusnaam vanaf'." 

trainer Dick de Boer

Behalve Huiberts zit Dick de Boer, voormalig speler en trainer van FC Volendam, aan tafel. De Volendammer had zo zijn twijfels over de nieuwe AZ-spits Vangelis Pavlidis."Ik zag een  uitwedstrijd waarin hij  nog net niet zei: 'haal mij er in jezusnaam vanaf'."

Eredivisie FC Volendam

Over de toekomst van FC Volendam in de eredivisie denken beide gasten verschillend. De Boer: "Je mag geen fouten en moet een paar goede spelers aantrekken en spelers houden. Maar ik denk dat je het al geweldig hebt gedaan als je eens in de zoveel jaare twee jaar in de eredivisie speelt."

Huiberts gelooft dat er meer mogelijk is. "Er zitten verstandige mensen die weten wat nodig is. Ik denk dat het voor FC Volendam mogelijk is om met een paar gerichte versterkingen langere tijd in de eredivsie te spelen."

Je kunt De Aftrap elke vrijdagavond op tv zien bij NH Sport. De eerste uitzending is om 17.10 uur en daarna volgt elk uur de herhaling. Klik hier als je voorgaande afleveringen wil terugzien. De hele uitzending van vanavond kun je hieronder bekijken. 

Tekst gaat verder onder de video.

De Aftrap van vrijdag 18 februari met Max Huiberts en Dick de Boer - NH Sport / Edward Dekker

Volgende week schuiven voetbalcommentator Sierd de Vos en FC Volendam-directeur Ruben Jongkind aan.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]