Ga naar Content

Locoburgemeester Groot Wassink bezoekt Apple Store na gijzeling: "Blij dat het zo is afgelopen"

Opluchting overheerst bij locoburgemeester Rutger Groot Wassink na de urenlange gijzeling dinsdagavond in de Apple Store aan het Leidseplein. Hij is blij dat iedereen in het gebouw ongedeerd naar buiten is gekomen. Om hen een hart onder de riem te steken bezocht hij vanmiddag enkele bedrijven in het Hirschgebouw.

"We wilden graag kijken hoe het met de mensen gaat die in het gebouw waren en vooral ook onze hulp aanbieden", licht Groot Wassink vanmiddag zijn bezoek toe. "Het zijn heel heftige verhalen, omdat mensen heel heftige gebeurtenissen hebben meegemaakt."

Groot Wassink verving gisteravond burgemeester Femke Halsema die in het buitenland zit. Hij brak zijn afspraak op de Universiteit van Amsterdam af toen hij over de situatie hoorde en snelde zich naar het hoofdbureau. "Ik was met de driehoek (politie, justitie red.) samen, dat zijn spannende momenten", legt hij uit. 

Volgens Groot Wassink heerste er op het hoofdbureau geen angst. "Je bent allemaal gefocust, omdat je allemaal de ernst van de situatie doorhebt. Dan gaat het erom wat je met elkaar kan doen en welke stappen je kan doorlopen. Dat is in hoge mate ook aan de politie en het Openbaar Ministerie."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]