Ga naar Content

Volendam-supporters hebben promotiekoorts: "Dit jaar gaat het gebeuren"

Na veertien jaar lijkt het dit jaar de goede kant op te gaan voor de promotiekansen van FC Volendam naar de eredivisie. Deze drie supporters zien het helemaal zitten, hun ploeg eindelijke weer in de eredivisie. Ze zouden vanavond afreizen naar Emmen voor de belangrijke topper tussen de nummer één en twee, maar de wedstrijd is geannuleerd door de storm. 

Volendam-supporters hebben promotiekoorts - NH Nieuws

De vrienden Mark Heilig, Mike Sens en Cor de Vries gaan al jarenlang naar ieder uit- en thuisduel van hun ploeg. Dit jaar gaat het prima, FC Volendam staat bovenaan. "Het is overtuigend, niet meer dat ouderwetse paniekvoetbal", zegt Mike. "Dat moet de doorslag geven naar de promotie."

Mark vult aan: "Ik denk dat Wim Jonk (de trainer, red.) al de harten heeft gestolen van de Volendammers de afgelopen drie jaar. Als het lukt om kampioen te worden gaat dat alleen maar meer worden."

Kampioen

De laatste keer dat Volendam kampioen werd en dus promoveerde was in 2008. Cor: "Ik zat in het uitvak, prachtig mooie sfeer. Ik heb nog steeds kippenvel bij het zien van de beelden."

Tekst loopt door onder de video

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Over de wedstrijd tegen FC Emmen - wanneer die ook gespeeld gaat worden - hebben ze een goed gevoel. Mike: "Die winnen we, dat moet wel lukken. Ze doen het hartstikke goed. Dit jaar moet het gaan gebeuren." Hij herstelt zich: "Dit jaar gáát het gebeuren."

Storm Eunice

De wedstrijd FC Emmen tegen FC Volendam vanavond is afgelast door de storm, net als alle andere wedstrijden in het betaalde voetbal. Wanneer de wedstrijd wel gespeeld gaat worden is nu nog niet bekend, er wordt gekeken of dat maandag kan. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]