Ga naar Content

Koploper FC Volendam tegen nummer twee FC Emmen: "Kunnen een mooie slag maken"

Koploper FC Volendam gaat vrijdag op bezoek bij nummer twee FC Emmen. "Wij staan bovenaan en wij kunnen een hele mooie slag maken", aldus aanvoerder Damon Mirani. 

FC Volendam viert de 2-1 van Damon Mirani tegen Jong AZ - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Nummer twee FC Emmen is de grootste uitdager op dit moment van de Volendammers. De ploeg uit Drenthe heeft zeven punten minder dan koploper FC Volendam. Wel heeft FC Emmen één duel minder gespeeld. Je kan denken dat FC Volendam vrijdagavond tevreden is met een gelijkspel. "Dat zijn we niet", vertelt Mirani. "Je moet durven voetballen, dan kunnen wij ons eigen spel spelen."

"Wat het voor ons bijzonder maakt, is het uitverkochte uitvak"

FC volendam-assistent Matthias Kohler

Damon Mirani: "Wij kunnen een hele mooie slag maken" - NH Nieuws

Uitverkocht uitvak

Trainer Wim Jonk moest vanwege privé-omstandigheden direct na de training weg. Assistent Matthias Kohler stond daarom voor de camera van NH Sport. "Wat het voor ons bijzonder maakt, is het uitverkochte uitvak. Die Volendamse supporters willen wij blij maken", blikt Kohler vooruit.

Matthias Kohler: "Wat het bijzonder maakt is een uitverkocht uitvak voor ons" - NH Nieuws

Ziekenboeg

Aanwinst Oskar Buur is nog altijd niet wedstrijdfit. Ook Brian Plat en de langer geblesseerde Derry John Murkin zijn tegen FC Emmen niet van de partij. Franco Antonucci en Mike Eerdhuijzen stonden vandaag wel op het veld. Het is nog de vraag of die twee bij de wedstrijdselectie zitten. 

FC Emmen - FC Volendam is vrijdagavond live te volgen bij NH Sport op NH Radio. Ook de wedstrijd tussen Telstar en NAC is live te horen. De uitzending begint om 19.00 uur, de wedstrijden beginnen een uurtje later.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]