Een huisarts uit Breezand is door organisatie Co-Med aan de kant gezet wegens vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag, dat meldt het Noordhollands Dagblad. Er zijn drie vrouwen naar voren gekomen die een klacht tegen de man zullen indienen.
Ook op andere gebieden was het gedrag van de huisarts discutabel, zo schreef hij dat 'opruiming' van mensen door corona welkom was geweest, aldus mediapartner Regio Noordkop.
De man zou in zijn praktijk ook tegen patiënten hebben gezegd dat ze 'toch ergens aan dood moeten gaan'. Enkele maanden geleden schreef de arts op sociale media dat hij het niet eens is met de coronamaatregelen en dat de samenleving maar moet accepteren dat er toch overbevolking is in Nederland en op de hele wereld: "Er mag niet gebouwd worden vanwege de stikstofuitstoot. Wij mensen produceren ook stikstof. Dus opruiming door COVID-19 was welkom geweest", aldus de huisarts. Hij vindt dat mensen het ouder worden moeten accepteren en niet eindeloos moeten behandelen.
De opvattingen van de man komen nu pas aan het licht, maar waren binnen zijn praktijk al bekend. Zo blijkt nu dat collega's van de in ongenade gevallen arts hadden aangegeven te vertrekken als hij niet ontslagen zou worden.
Daarbij was zijn gedrag richting de patiënten ook een oorzaak. Dit laat de directeur van Co-Med, Guy Vroemen, weten in een reactie aan de krant. De huisarts voerde in Breezand medische handelingen uit die ook seksueel geïnterpreteerd konden worden. Daarbij zou hij ongepaste opmerkingen hebben gemaakt over het geslachtsdeel van de vrouwen.
Verleden vol conflicten
Het verleden van de huisarts is tumultueus te noemen. Van 2008 tot 2011 was hij verwikkeld in een juridisch conflict met de andere huisartsen in het Friese Wijckel, waar hij toen zijn praktijk had. In het kort wilden de andere artsen niet met hem samenwerken, maar zij moesten dit uiteindelijk wel op last van de rechter. In 2016 werd zijn praktijk plotseling failliet verklaard.
Vervolgens verhuisde hij naar Hollands Kroon, waar hij al snel in een slepend huurconflict raakte met de gemeente. Er was sprake van een huurachterstand en het lukte de gemeente na meerdere pogingen niet om tot een oplossing te komen samen met de man.
Vorig jaar werd voor een tweede bedrijf op naam van de vrouw van de arts faillissement aangevraagd. Ook hier werden de rekeningen niet betaald. Toen bleek tevens dat de huisartsenorganisatie maar liefst acht inschrijvingen in het handelsregister had, terwijl twee gebruikelijk is.
💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?
- Tip ons met foto's, filmpjes en verhalen via [email protected] of whatsapp 06 30 09 30 03
- Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de Noordkop en Texel. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.
- Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Noordkop.
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]