Ga naar Content

Ajax loopt uit op PSV en laat teruggekeerde fans drie keer juichen tegen Heracles

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van PSV. De Amsterdammers zetten Heracles Almelo in de Johan Cruijff Arena met gemak opzij. De 15.750 aanwezige fans zagen Ajax met 3-0 winnen en daarmee viel de uitslag nog laag uit.

Ajax-speler Kenneth Taylor maakt zijn eerste competitiedoelpunt - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Voor de wedstrijd kwam een lichte verrassing, omdat zowel Edson Álvarez als Lisandro Martinez in de basis begonnen. De twee Zuid-Amerikanen bleken op tijd fit te zijn. Ook spits Sébastien Haller, die met Ivoorkust op de Afrika Cup actief was, keerde ook weer terug in het elftal van trainer Erik ten Hag.

Eerder dit seizoen had Ajax het ontzettend lastig met Heracles Almelo. Eind oktober bleven de Amsterdammers steken op een doelpuntloos gelijkspel in Almelo. In de thuiswedstrijd had Ajax beduidend minder te vrezen voor de Tukkers.

'Mister 1-0'

De thuisploeg domineerde en kreeg via Antony gelijk een aantal mogelijkheden. In de 22ste minuut zette Davy Klaassen zijn ploeg dan ook verdiend op voorsprong door een corner bij de tweede paal binnen te werken. Daarmee deed Davy 'Mister 1-0' Klaassen zijn bijnaam opnieuw eer aan, want het was de 21ste keer dan hij de openingstreffer in het Ajax-shirt maakt.

Tekst gaat door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ajax vuurde veel schoten richting het doel van keeper Blaswich, maar heel succesvol waren die pogingen niet. Na rust ging de doelpuntenmachine beter lopen. Tien minuten na rust profiteerde Dusan Tadic van balverlies achterin, hij bracht Haller in stelling en de spits werkte de voorzet tussen twee verdedigers binnen: 2-0.

Penalty en lat

Ten Hag besloot verse krachten binnen de lijnen te brengen. Één daarvan was Kenneth Taylor, die drie minuten later trefzeker was. Hij werd weggestuurd aan de linkerkant en verschalkte Blaswich: 3-0.

Een paar minuten voor tijd mocht Dusan Tadic nog aanleggen voor een strafschop, maar de aanvoerder faalde oog in oog met Blaswich. De doelman pakte de bal, die niet heel sterk werd ingeschoten. Edson Álvarez knalde de bal ook nog tegen de lat, waardoor de score op 3-0 bleef steken.

Ajax loopt door de overwinning uit op nummer twee PSV. De Eindhovenaren verloren gisteren in eigen huis van AZ. Daardoor is het gat tussen Ajax en PSV op dit moment opgelopen naar vijf punten.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui (Rensch/81), Timber, Martinez (Schuurs/62), Blind (Tagliafico/71); Álvarez, Klaassen, Berghuis (Taylor/62); Antony (Danilo/71), Haller, Tadic

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]