Start van hoofdcontent

VOLENDAM

nl

Stokoud record gaat eraan als FC Volendam niet verliest van Jong FC Utrecht

3 februari 2022, 06.00 uur · Door Stephan Brandhorst

13 augustus 2021. Dat was de laatste dag dat FC Volendam een competitiewedstrijd verloor. Inmiddels is het elftal van Wim Jonk al 21 wedstrijden op rij ongeslagen gebleven. Bij winst op Jong FC Utrecht verbreekt Het Nieuwe Oranje morgen een stokoud record.

FC Volendam kan een record uit 1970 uit de boeken spelen - NH Sport / Stephan Brandhorst

In het seizoen 1969/1970 zette Volendam in de eerste divisie ook een reeks van 21 wedstrijden op rij zonder verlies neer. Het elftal van Hans Croon bleef toen van 2 september 1969 tot 5 april 1970 bespaard van een nederlaag. In het archief van Cor Tol uit Volendam zijn alle cijfers van dat seizoen nog terug te vinden.

Kampioensploeg

"Dat was een heel goed elftal", weet Jan Ruiter zich nog te herinneren. De inmiddels 75-jarige Enkhuizer stond in dat seizoen steevast onder de lat. Ook spelers als Arnold Mühren, Wim Kras, Klaas Karregat, de gebroeders Bol, Jack Hoogland, Meeuwis Majoor en Wim 'ballap' Kwakman maakten deel uit van het team dat aan het einde van de rit op de Heen en Weer 2 stond en dus promoveerde.

"De eerste nederlaag komt steeds dichterbij"

fc volendam-supporter jan van wonderen

Eén van de Volendam-supporters die er toen ook al bij was, is Jan van Wonderen. De 88-jarige Purmerender waant zich bij het zien van foto's uit dat seizoen weer helemaal in die tijd. "Ik vind het mooi en wat mij betreft gaan ze door tot 25, 26 wedstrijden. Maar de eerste nederlaag komt dichterbij", houdt Van Wonderen een slag om de arm.

FC Volendam speelt vrijdagavond om 20.00 uur thuis tegen FC Utrecht. Of het record verbroken gaat worden, hoor je live op NH Radio bij NH Sport.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]