Ga naar Content

Bologna kaapt Denso Kasius weg: FC Volendam raakt rechtsback per direct kwijt

Denso Kasius gaat aan de slag bij Bologna. De talentvolle rechtsback, die door FC Volendam voor anderhalf jaar wordt gehuurd van FC Utrecht, maakt per direct de overstap naar Italië. Volendam wordt gecompenseerd met een deel van de transfersom.

Denso Kasius juicht na zijn doelpunt namens FC Volendam - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

De Italiaanse club legt een bedrag van rond de drie miljoen euro neer voor de 19-jarige back. Doordat Volendam de speler al sinds vorige winter huurt van de Domstedelingen, krijgt de koploper in de eerste divisie ook een deel.

“De huur van Denso met een looptijd van anderhalf seizoen was destijds een bewuste keuze, gebaseerd op de inschatting van zijn talent en onze visie en ervaring in talentontwikkeling", zegt technisch directeur Jasper van Leeuwen. "Bij Denso heeft dit heel goed uitgepakt en hij is hier overduidelijk tot bloei gekomen.”

"Het is een grote aderlating voor Volendam"

technisch directeur Jasper van leeuwen

"In onze ogen was dit proces nog niet helemaal afgerond", gaat Van Leeuwen verder. "En belangrijker nog: wij zijn en blijven overtuigd dat Denso er komende zomer nog veel beter voor zou staan, óók qua carrièrekeuzes. Dit hebben we allemaal open kunnen bespreken de afgelopen maanden, maar nu is er toch een punt gekomen dat FC Utrecht en Denso daar een andere keuze in maken. Dat moeten we respecteren, al is het een grote aderlating voor Volendam."

Bayern München

Last-minute heeft Bayern München nog geprobeerd om Kasius voor de neus van Bologna weg te kapen. Volgens diverse bronnen stond er een privéjet naar München klaar, maar de speler en zijn management geloofden in het verhaal van Bologna. Bij de club uit de Serie A tekent Kasius een contract tot medio 2026. Bij Bologna komt Kasius in een team met onder andere Mitchell Dijks uit Purmerend en oud-Telstar speler Jerdy Schouten.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]