Ga naar Content

Deel van ontruimd strandpaviljoen bij paal 15 op Texel is uit voorzorg weggehaald

Een deel van het zuidelijke paviljoen bij paal 15 op Texel is afgelopen nacht weggehaald om te voorkomen dat het in zee zou storten. De containers werden met een shovel weggehaald. Ze stonden op een plek waar sinds gisteren veel zand was weggeslagen waardoor het weggehaalde deel grotendeels nog enkel op een paar palen rustte.

Foto: Texelse Courant

Dat meldt onze mediapartner Texelse Courant.

Een witte container die gistermiddag te water was geraakt en vanuit zee tegen het strandpaviljoen klotste, is ook weggehaald. De strandopgang naar paal 15 werd 's middags afgezet met lint om te voorkomen dat mensen te dicht op de rand van het afgeslagen strand zouden gaan staan. Daar kunnen onverwacht delen naar beneden vallen.

Overigens gaan normaliter paviljoens op Texel die niet jaarrond worden geëxploiteerd in de wintermaanden tijdelijk van het strand. Deze winter mochten ze - na een verzoek van Koninklijke Horeca Nederland - net als vorig jaar nog een keer op het strand 'overwinteren' als tegemoetkoming voor de coronacrisis.

Dat werd toegestaan door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de gemeente (allemaal verantwoordelijk voor het strand). Houders van een paviljoen konden zich op die manier de kosten van het afbreken en opbouwen besparen na twee seizoenen waarin het als gevolg van het coronavirus lastig was om een goede omzet te draaien. Hollands Noorderkwartier liet bij het geven van de toestemming weten dat het risico van een mogelijke storm bij de paviljoenhouder zou liggen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]