Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Texelse paviljoens mogen toch overwinteren op het strand: "Blij, heel blij!"

19 oktober 2020, 12.26 uur · Door Jurgen van den Bos

TEXEL - Texelse strandpaviljoens mogen de komende winter toch blijven staan. Hiermee volgen de gemeente Texel, Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap het landelijke standpunt om de opgelopen coronaschade te beperken. Paviljoenhouders zijn blij: "Heel blij. Gelukkig kunnen we blijven staan en we proberen er het beste van te maken."

NH Nieuws / Jurgen van den Bos

Aanvankelijk kregen de Texelse paviljoenhouders te horen dat zij ook deze winter van het strand moesten, in tegenstelling tot hun collega's van het vaste land. "We hebben een goed gesprek gehad met de gemeente", zegt strandexploitant Koen Witte. "Donderdag worden de paviljoens gecontroleerd." Kiosken en strandhuisjes moeten overigens wel van het strand.

Stormseizoen

Eigenaren van de strandpaviljoens blijven op eigen risico staan. Witte: "We krijgen deze week ook te horen wat ons te wachten staat, want we gaan wel het stormseizoen in. We mogen dan wel niet open, maar we besparen nu gemiddeld 75.000 euro aan op- en afbouwkosten. En nu maar hopen dat we volgend jaar weer normaal verder kunnen."

Bekijk hieronder het interview dat NH Nieuws afgelopen zomer met Koen Witte had:

Alleen op Texel mogen strandpaviljoens niet blijven staan - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]