Ga naar Content

Oud-Ajacied Christian Eriksen kiest voor Brentford

Supporters die de hoop hadden dat Christian Eriksen misschien tóch bij Ajax zou terugkeren, kunnen die hoop laten varen. Het Engelse Brentford heeft bekend gemaakt dat de Deen een contract tot het einde van het seizoen heeft getekend bij de nummer veertien van de Premier League. 

Christian Eriksen - Foto: Pro Shots

Eriksen zat zonder club, nadat hij afgelopen zomer tijdens het EK getroffen was door een hartstilstand. Zijn club Internazionale mocht hem volgens de reglementen van de Italiaanse voetbalbond niet meer laten spelen, omdat bij Eriksen een icd-kastje is geplaatst. Ajacied Daley Blind voetbalt ook met zo'n defibrillator.

De 29-jarige middenvelder meldde zich bij Ajax om daar zijn conditie op peil te houden. "Bij Ajax ken ik de mensen, voelt het als thuiskomen omdat ik hier zo lang ben geweest", zei Eriksen, die 163 wedstrijden voor Ajax speelde, toen. "Alle faciliteiten zijn hier aanwezig en bij Jong Ajax kan ik op hoog niveau in groepsverband trainen. Dat is voor mij op dit moment de perfecte basis. Ik wil zo snel mogelijk mijn top weer aantikken zodat als ik rondkom met een club, ik daar zo snel mogelijk mijn mannetje kan staan."

Jong Ajax-trainer John Heitinga noemde Eriksen "een fantastische speler", maar wilde verder niet veel kwijt over de eventuele toekomstige plannen van de voetballer. Bij Brentford treft Eriksen met Thomas Frank een Deense trainer. Bovendien speelt er een groot aantal Denen. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]