Ga naar Content

Voormalig Ajacied Eriksen ontslagen uit Deens ziekenhuis

Christian Eriksen heeft het ziekenhuis van Kopenhagen verlaten. De oud-Ajacied werd afgelopen zaterdag succesvol gereanimeerd toen hij tijdens de interland Denemarken - Finland een hartstilstand kreeg.

Fans steunen Christian Eriksen tijdens Denemarken - België - Foto: Pro Shots/Action Images

In een twitterbericht van de Deense voetbalbond bedankt de 29-jarige voetballer de massale steun die hij de afgelopen dagen heeft gekregen. Verder zegt de Deen dat het naar omstandigheden goed met hem gaat en dat hij bij zijn ploeggenoten van de nationale ploeg is langs geweest en hen maandag zal aanmoedigen in de laatste groepswedstrijd tegen Rusland.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Denemarken staat op de rand van uitschakeling op het EK, doordat het na de zo dramatisch verlopen wedstrijd tegen Finland (0-1) gisteren ook de ontmoeting met België (1-2) verloor.

Bij de hartoperatie is er bij Eriksen een onderhuidse defibrillator ingebracht die bij eventuele nieuwe hartproblemen direct reageert. Zo'n ICD heeft Oranje-international Daley Blind vorig jaar ook gekregen toen er bij hem hartritmestoornissen optraden. 

Overigens is het spelen met zo'n defibrillator volgens de Italiaanse regelgeving in de serie A niet toegestaan. Eriksen verruilde begin 2020 Tottenham Hotspur voor Internazionale waar hij een contract heeft tot medi0 2024. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]