Ga naar Content

Eriksen blijft voorlopig bij Jong Ajax: "Dit voelt als thuiskomen"

Oud-Ajacied Christian Eriksen traint ook deze week weer mee met Jong Ajax. De Deense international houdt zijn conditie op peil bij de Amsterdamse club tot hij een andere club heeft gevonden, zo meldt Ajax op zijn eigen website. 

Christian Eriksen - Foto: ©Anders Kjærbye

Eriksen kreeg in december van zijn doktoren groen licht om zijn voetbalcarrière weer te hervatten, nadat hij maandenlang een individueel herstelprogramma had afgewerkt. Eriksen moest zijn contract bij Inter ontbinden, omdat het in Italië niet is toegestaan om te voetballen met een defibrillator. Sinds het afgelopen EK heeft Eriksen, net zoals Daley Blind, zo'n hartkastje. 

Thuiskomen

"Bij Ajax ken ik de mensen, voelt het als thuiskomen omdat ik hier zo lang ben geweest", aldus Eriksen, die 163 wedstrijden voor Ajax speelde. "Alle faciliteiten zijn hier aanwezig en bij Jong Ajax kan ik op hoog niveau in groepsverband trainen. Dat is voor mij op dit moment de perfecte basis. Ik wil zo snel mogelijk mijn top weer aantikken zodat als ik rondkom met een club, ik daar zo snel mogelijk mijn mannetje kan staan."

Afgelopen week werd Eriksen al gespot op Sportpark De Toekomst. Zondag liet trainer John Heitinga tegenover NH Sport al weten dat Eriksen een graag geziene gast is bij Ajax. Bekijk hieronder het interview met de trainer van Jong Ajax. 

Jong Ajax-trainer John Heitinga bespreekt de status van Christian Eriksen en Mo Ihattaren - NH Nieuws

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]