Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Eenmalig meetrainende Eriksen 'welkom' bij Jong Ajax, Heitinga zwijgt over Ihattaren

23 januari 2022, 18.03 uur · Aangepast 23 januari 2022, 19.26 uur · Door Thomas Brood & Stephan Brandhorst

Op het trainingsveld van Jong Ajax stond afgelopen vrijdag een grote naam. Christian Eriksen trainde mee met het elftal van John Heitinga. De coach bevestigt na afloop van het duel met Telstar dat het meetrainen van de Deen eenmalig was.

Jong Ajax-trainer John Heitinga bespreekt de status van Christian Eriksen en Mo Ihattaren - NH Nieuws

Eriksen zit momenteel zonder werkgever nadat zijn contract bij Internazionale werd ontbonden. De middenvelder kreeg tijdens het EK een hartaanval tijdens de wedstrijd en mocht in Italië niet met een defibrilator spelen.

De afgelopen dagen was Eriksen in Amsterdam en verzocht hij zijn oude club om mee te trainen. Momenteel is hij op zoek naar een nieuwe club, maar of hij aan zal sluiten bij Ajax, is nog onbekend. "Op dit moment was het eenmalig", zegt Heitinga.

Ihattaren

Wie ook aan Ajax wordt gelinkt is Mo Ihattaren. De middenvelder zit bij Juventus in een spagaat en de Amsterdammers willen hem voor de rest van het seizoen huren van de Italianen. De 19-jarige middenvelder zou gezien zijn leeftijd ook bij de beloftenploeg aan kunnen sluiten. "Ik weet nog van niks", aldus Heitinga.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]