Ga naar Content

Blauw-Wit lijdt nipte nederlaag bij concurrent LDODK

Blauw-Wit bleek vanmiddag niet opgewassen tegen LDODK. De ploeg van Erik van Brenk en Mark van der Laan ging in Gorredijk met 26-23 onderuit bij de nummer twee van de Korfbal League.

Stephanie van Geffen in actie namens Blauw-Wit - Foto: Orange Pictures

Voor Gerald Aukes betekende de ontmoeting met Blauw-Wit een duel met zijn vorige werkgever. Vorig seizoen was Aukes nog werkzaam als coach van de Amsterdammers.

LDODK en Blauw-Wit deden in de openingsfase weinig voor elkaar onder. Na een kwartier spelen had de thuisploeg een lichte voorsprong: 7-6. Vlak voor het einde van de eerste helft sloeg LDODK een klein gaatje van twee punten.

Kleine achterstand

Een legio aan wissels bracht Blauw-Wit na de pauze nog geen windeieren. De Amsterdammers bleven telkens tegen een achterstand van twee punten aankijken. In de slotfase bracht Mike van der Reep, die topscorer werd met vijf doelpunten, op één punt achterstand. Femke Faber en Ran Faber hielpen LDODK vervolgens met twee rake treffers aan de overwinning: 26-23.

Blauw-Wit blijft door de nederlaag steken op de vierde plaats. De Amsterdammers spelen komende dinsdag tegen KZ. Met de Koogers strijdt Blauw-Wit om de derde plek in de groep, die recht geeft op deelname aan de kampioenspoule.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]