Samenvatting: kansloze nederlaag korfballers Blauw-Wit tegen ontketend Fortuna

Blauw-Wit heeft vanmiddag in de Korfbal League een fikse nederlaag geleden tegen Fortuna. De bezoekers, die als een van de kanshebbers voor de titel gelden, waren in Amsterdam met 27-12 te sterk.

Samenvatting: Blauw-Wit - Fortuna - NH Sport/Frank van der Meijden

Het team van Erik van Brenk en Mark van der Laan begon vol overtuiging aan het duel, maar keek al snel tegen een achterstand aan. Het krachtsverschil werd al snel merkbaar in de Blauw-Withal, want Fortuna stond binnen no-time 8-3 voor. De bezoekers sloegen toe op de juiste momenten en liepen daardoor gemakkelijk uit naar een comfortabele 12-5 voorsprong bij rust.

Tekst gaat verder onder de video.

De reactie van Blauw-Wit-coach Erik van Brenk - NH Sport/Frank van der Meijden

Ook na de pauze liep Fortuna over de Amsterdammers heen. Blauw-Wit was kansloos en de wil en kracht werd met de minuut minder bij de thuisploeg. Daardoor werd de schade alsmaar groter. De teller stopte bij een 27-12 zege voor Fortuna.

Derde plaats

Na zes wedstrijden staat Blauw-Wit op de derde plaats in de Korfbal League met zes punten. Daarmee staat het in punten gelijk met Koog Zaandijk, maar de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo.

De reactie van Blauw-Wit-speelster Loraine Vissers - NH Sport/Frank van der Meijden