Korfbal: Blauw-Wit geeft voorsprong uit handen, KZ onderuit bij Fortuna

De korfballers van Blauw-Wit hebben een gevoelige nederlaag geleden. In eigen huis ging de ploeg van Erik van Brenk en Mark van der Laan met 14-17 onderuit tegen LDODK. En dat terwijl Blauw-Wit op rozen leek te zitten nadat het in de eerste helft een gat geslagen had. Koog Zaandijk bleek niet opgewassen tegen Fortuna: 25-18.

Blauw-Wit - TOP - Foto: NH Sport/Edward Dekker

Nadat Ran Faber de openingstreffer op het scorebord zette met een afstandsschot, pakte Blauw-Wit snel het initiatief. Momo Stavenuiter, Loraine Vissers en Randell van der Steen stelden direct orde op zaken en lieten hun ploeg uitlopen naar een 10-5 voorsprong.

Na een time-out (10-7) van LDODK kropen de bezoekers snel dichterbij, waardoor er bij rust een stand van 11-10 op het scorebord stond. De ploeg van coach Dico Dik, oud coach van Groen Geel, kwam op voorsprong dankzij treffers van Marloes Frieswijk en Marvin Piepers. Wat volgde, was een spannende, gelijkopgaande strijd, waarin LDODK scorend iets beter voor de dag kwam en uiteindelijk met 14-17 zegevierde in Amsterdam.

Blauw-Wit staat momenteel derde met vier punten uit vier wedstrijden. Volgende week wacht de ontmoeting met Dalto, de ploeg van coach Barry Schep.

KZ

Voor Koog Zaandijk bleek Fortuna een maatje te groot. De korfballers uit Delft waren in eigen huis te sterk voor het team van Tim Bakker. Bij rust keken de Koogers tegen een 12-7 achterstand aan. Na een goede tweede helft, waarin KZ lang mee kon met Fortuna, moesten de Noord-Hollanders hun meerdere erkennen en zag het Fortuna uitlopen naar 25-17.

KZ bekleedt na vier wedstrijden de vierde plek in de competitie. De Zaankanters hebben evenveel punten als Blauw-Wit, dat vorige week in de slotseconden wist te winnen bij KZ. Volgende week speelt KZ thuis tegen KCC.