Ga naar Content

Samenvatting: korfballers Blauw-Wit slaan weer in laatste seconden toe en kloppen KZ

Voor de tweede opeenvolgende week heeft Blauw-Wit in de laatste seconden een duel in de Korfbal League beslist. Tegen Koog Zaandijk sloegen de Amsterdammers in de absolute slotfase toe dankzij een benutte vrije worp van Mike van de Reep: 16-17.

Samenvatting KZ - Blauw-Wit - NH Sport/Edward Dekker

Het begin van de wedstrijd was volledig voor Blauw-Wit. De ploeg van Erik van Brenk nam snel een 5-1 voorsprong. De duo-coach moest het zonder de geschorste Mark van der Laan en speelster Loraine Vissers stellen.  De ongeslagen Koogers speelden vooral aanvallend zwak, want slechts één van de eerste zestien schoten ging raak.

De thuisploeg kwam daarna beter in de wedstrijd en scoorde vier keer op rij. Vanaf dat moment waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd, al werden er door het verdedigende spel veel schoten gemist. Halverwege leidde Blauw-Wit met één punt verschil (8-9).

KZ was in de tweede helft beter bij de les en kwam ook voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong: 11-10.  Maar na de 12-10 sloeg Blauw-Wit terug door vier doelpunten op rij te maken.

Vier seconden voor tijd beslist

In de slotfase was de marge drie in het voordeel van Blauw-Wit (13-16). KZ gaf echter ook niet op en kwam terug tot 16-16. KZ-speler Lars Hoorn miste een vrije worp en met nog slechts vier seconden te spelen, kreeg ook Blauw-Wit een vrije bal. In die hectische slotfase hield Van de Reep het hoofd koel en bezorgde hij Blauw-Wit de overwinning.

Tekst gaat verder onder de video.

Matchwinner Mike van de Reep benut de beslissende vrije bal - NH NieuwsSport/Edward Dekker

Blauw-Wit trainer Erik van Brenk noemde de overwinning van de Amsterdammers "cruciaal" met het oog op het verdere verloop van de competitie. Hoe de winst tot stand kwam, was in de ogen van de coach helemaal apart.

Tekst gaat verder onder de video.

Blauw-Wit-trainer Erik van Brenk over de laatste vier seconden van de wedstrijd - NH Sport/Edward Dekker

Vorige week werd Randell van der Steen matchwinner door tegen KCC in de allerlaatste seconde de 21-20 te maken. Met vijf doelpunten was Blauw-Wit-speelster Roos Verheugt tegen KZ het meest trefzeker. 

KZ-trainer Tim Bakker sprak na afloop van een "zure nederlaag".

Tekst gaat verder onder de video.

KZ-trainer Tim Bakker spreekt van een "zuur verlies" - NH Sport/Edward Dekker

Waar Bakker een gelijkspel verdiend had gevonden, noemde Matté Lipke van Koog Zaandijk  de overwinning van Blauw-Wit terecht.  

Tekst gaat verder onder de video.

KZ-speler Matté Lipke vond Blauw-Wit de terechte winnaar - NH Sport/Edwrd Dekker

Na drie wedstrijden hebben beide ploegen vier punten. Alleen Fortuna heeft met zes punten de volle buit in groep A. KZ gaat komende week bij de koploper uit Delft op bezoek. 

Groen Geel onderuit

In Wormer speelde Groen Geel vanavond tegen DVO. De Noord-Hollanders konden in het begin goed bijblijven, maar vanaf 9-11 nam de ploeg uit Bennekom afstand. Bij rust was de achterstand vijf punten.

Groen Geel kreeg het gaatje na rust niet meer dicht. Het team van coach Daniel Harmzen kreeg in de slotfase nog veel doelpunten om de oren, wat zorgde voor een 19-29 eindstand in de Groen Geel-hal. Met drie treffers werden Scott de Decker en Lisanne de Bruin de topscorers bij de thuisploeg.

Na drie wedstrijden heeft Groen Geel twee punten. Daarmee staan de Zaankanters gedeeld derde in groep B.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]