Korfbal: Groen Geel onderuit bij PKC, KZ loopt opnieuw averij op, Blauw-Wit wint

In de Korfbal League heeft Groen Geel een forse nederlaag geleden op bezoek bij PKC. De ploeg van coach Daniel Harmzen verloor in Papendrecht met 27-13. Ook voor KZ was het een mindere zaterdag, want de Koogers verloren thuis met 17-19 van KCC en leden daarmee de derde nederlaag op rij. Blauw-Wit gaat dankzij de 19-24 overwinning op Dalto als nummer drie de winterstop in.

Susila de Klein van Groen Geel - Foto: Orange Pictures

In de openingsfase waren de bedoelingen van een van de favorieten in de Korfbal League al duidelijk. Binnen zes minuten stond de thuisploeg met 4-1 voor, maar Groen Geel toonde zich slagvaardig. Dankzij twee treffers van Terrenc Griemink en een afstandsschot van Carlo de Vries bleven de Zaankanters in het spoor.

Vervolgens liep PKC weg bij de bezoekers. Laurens Leeuwenhoek, die uiteindelijk acht treffers zou maken, nam PKC bij de hand en nam voor rust een derde van de totale productie voor zijn rekening. Bij rust keek Groen Geel tegen een achterstand van tien punten aan: 15-5.

In de tweede helft gaf PKC opnieuw gas en liet het Groen Geel kansloos. De doelpuntenmachine van de koploper was op dreef en hield pas op bij 27 treffers tegenover slechts 13 van Groen Geel. De korfballers uit Wormer staan na de nederlaag voorlaatste met twee punten uit vijf wedstrijden.

KZ

De korfballers van KZ begonnen uitermate slecht aan de wedstrijd tegen KCC. Al snel liep de score hard op in het voordeel van de bezoekers. In de dertiende minuut vroeg KZ-coach Tim Bakker een time-out aan bij een stand van 2-7. Veel windeieren legde het echter niet, want ook richting de rust kreeg KZ geen grip op KCC, dat uitliep naar 5-13 bij rust.

De opgelopen schade viel voor KZ niet meer te repareren. Hoewel KZ vlak na de rust terugkwam tot 9-14, was de achterstand toch de groot om er echt nog een wedstrijd van te maken. Toch kreeg de thuisploeg nog een boost richting het einde en naderde KZ nog tot drie punten met nog vijf minuten te spelen: 14-17, maar het mocht niet baten. KZ verloor uiteindelijk met 17-19 van KCC.

KZ verliest daarmee de laatste drie wedstrijden voor de winterstop en gaat als nummer vijf richting de kerst met vier punten uit vijf wedstrijden.

Blauw-Wit

Blauw-Wit had het lastig op bezoek bij hekkensluiter Dalto. De korfballers uit Driebergen knokten zich terug van een achterstand en stonden na een kwartier spelen op 7-6. Blauw-Wit rechtte de rug en gingen met een minimale voorsprong de rust in: 10-11.

Wat volgde was een nek-aan-nek-race waarin beide ploegen weinig voor elkaar onderdeden. Pas een kwartier voor tijd wist de ploeg van coaches Erik van Brenk en Mark van der Laan een gaatje te slaan: 14-18. Aan het einde van de tweede helft stond de 19-24 op het scorebord in het voordeel van de Amsterdammers.

Blauw-Wit gaat de winterstop in als de nummer drie met zes punten uit vijf wedstrijden. In de Korfbal League moet het momenteel alleen LDODK en Fortuna voor zich dulden.