Ga naar Content

Knauw voor korfballers Groen Geel in strijd om kampioenspoule

Groen Geel heeft vanavond thuis met 24-22 verloren van concurrent DOS'46. Na een sterke beginfase liepen de korfballers uit Wormer in de tweede helft steeds achter de feiten aan. Door de nederlaag moet Groen Geel in de achtervolging voor plaatsing voor de kampioenspoule in de Korfbal League.

Lisanne de Bruin van Groen Geel - Foto: Orange Pictures

Aanvoerster Lisanne de Bruin scoorde in de openingsfase vier keer, waardoor de Noord-Hollanders een voorsprong namen van vier punten (8-4). Vanaf dat moment kwam de klad erin en daardoor konden de bezoekers uit Nijeveen terugkomen in de wedstrijd. DOS'46 pakte zelfs zes punten achter elkaar om Groen Geel op achterstand te zetten.

Gat te laat gedicht

Halverwege was het verschil drie in het nadeel van de thuisploeg: 12-15. Dat was ook terecht, want DOS'46 kwam tot meer schoten dan Groen Geel (72 om 53). Na rust werd het verschil snel zes, waarna de ploeg uit Wormer bijna een verloren wedstrijd speelde.

In de slotfase leek er nog even een gelijkspel in te zitten, maar bij 22-23 scoorde DOS'46. Dat bleek ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd te zijn. Bij Groen Geel waren Scott de Decker en De Bruin met vijf en vier doelpunten de topscorers.

"Ik vind dat DOS het verdiend heeft. Zij hadden dertig schoten meer"

Groen Geel-coach Daniel Harmzen

"Ik vind dat DOS het verdiend heeft. Zij hadden dertig schoten meer", reageert Daniel Harmzen. "We komen aan het einde met behoorlijk wat risico en we hadden nog gelijk kunnen spelen, maar dat was een onverdiend puntje geweest."

Stand van zaken

Groen Geel heeft na vier wedstrijden twee punten. Het gat met nummers drie TOP en DOS'46 is twee punten. De beste drie uit de poule plaatsen zich na tien duels voor de kampioenspoule. De onderste drie gaan verder in de degradatiepoule. Volgende week wacht kampioenskandidaat PKC, dat vanavond met 28-26 verloor van DVO.

Blauw-Wit en KZ, actief in de andere poule, komen morgen in actie.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]