Ga naar Content

Spetterende start KZ in Korfbal League; ook Groen Geel wint bij seizoensopening

De korfballers van Koog Zaandijk hebben vanavond een droomstart gemaakt tijdens de eerste speelronde van de Korfbal League. KZ schoof Dalto met 27-10 aan de kant. Groen Geel won ook. In de eigen hal in Wormer werd Oost-Arnhem met 19-15 verslagen. 

Tim Bakker, de nieuwe trainer van KZ - Foto: Orange Pictures / Rene Nijhuis

Onder leiding van de debuterende hoofdcoach Tim Bakker schoot KZ uit de startblokken. Na een 9-0 (!) voorsprong leidde KZ halverwege met 13-3. Op Matté Lipke na hadden alle spelers toen al gescoord. Ook in de tweede helft gooiden de Koogers de ballen met gemak door de korf. De score stokte bij 27-10. Lars Hoorn werd met zes treffers topscorer. 

AKC Blauw-Wit, dat eveneens in groep A is ingedeeld, speelt morgen de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Voor de Amsterdammers staat de loodzware uitwedstrijd tegen Fortuna op het programma. 

Groen Geel wint in groep B

Bij Groen Geel - Oost-Arnhem in groep B vielen er in de eerste helft weinig treffers te noteren. Halverwege stond het 8-6.

In de tweede helft deden de beide ploegen weinig voor elkaar onder. Na de 13-13 van Carlo de Vries en een rake bal van Stijn Hoekstra nam de ploeg van coach Daniël Harmzen afstand. Eindstand: 19-15. Kevin Dik was aan de zijde van Groen Geel de topschutter met vier treffers. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]