Start van hoofdcontent

WORMER

nl

Groen Geel klaar voor Korfbal League: "We willen gewoon die kampioenspoule in"

17 november 2021, 15.45 uur · Aangepast 2 april 2022, 17.00 uur · Door Stef Swagers

Met dezelfde spelersgroep als vorig seizoen maakt Groen Geel uit Wormer zich klaar voor het begin van de Korfbal League. Voor coach Daniel Harmzen is het belangrijk dat zijn ploeg uit Wormer er zaterdag direct staat. "Die wedstrijd moeten wij echt winnen. Daar staat de druk vol op."

Daniel Harmzen met gebalde vuisten op de bank bij Groen Geel - Foto: Orange Pictures

Groen Geel zag geen spelers vertrekken en dus is de selectie hetzelfde gebleven. "Dat is prettig", zegt Harmzen tegen NH Sport. "Vorig seizoen konden we niet degraderen, waardoor we ons meteen meer op de lange termijn konden richten. Nu zitten we in de lange termijn, dus moeten we daar de vruchten van plukken."

Poule met mogelijkheden

De Korfbal League kent, net als vorig seizoen, twee poules. De beste drie per poule plaatsen zich voor de kampioenspoule. De andere zes strijden tegen degradatie. Groen Geel treft landskampioen PKC, TOP, DVO, DOS'46 en Oost-Arnhem. Harmzen: "We willen gewoon die kampioenspoule in. We zitten in een poule waarin dat mogelijk is, maar het moet wel meezitten."

"De strijd om plek drie is open, dat kan alle kanten op"

GROEN GEEL-COACH DANIEL HARMZEN

PKC en DVO zijn de favorieten, volgens Harmzen. "De strijd om plek drie is open, dat kan alle kanten op. De eerste twee wedstrijden zijn echt belangrijk voor ons. Je kunt zien waar je staat en het geeft een vertrouwensboost als je ze beide pakt. Dan zit je er gelijk lekker in. Het zijn concurrenten voor plek drie én voor de eventuele degradatiepoule." KZ werd gisteren in de laatste oefenwedstrijd met 20-17 verslagen.

"Ik gedij zelf altijd goed onder druk. Hopelijk mijn team ook"

Groen Geel-coach DaniEl Harmzen

Zaterdag komt Oost-Arnhem, dat vorig seizoen de enige zege tegen Groen Geel behaalde, naar Wormer. "Die wedstrijd moeten wij echt winnen. Daar staat de druk vol op. Ik gedij zelf altijd goed onder druk. Hopelijk mijn team ook. En we hebben iets goed te maken tegen ze."

Harmzen vindt dat zijn team vooral fysiek sterker geworden is. "Verdedigend hebben we stappen gemaakt, zeker in de pressie. Tegenstanders zullen echt wel harder moeten werken om tot kansen te komen." De coach hoopt ook dat de aanvallen minder voorspelbaar zijn. "We willen over acht schijven kunnen scoren, dus je ziet dat de doelpunten beter verdeeld worden. En het rendement moet beter. Dat is het laatste stukje wat we nodig hebben om mooie resultaten te halen."

Zonder publiek

Ook in het korfbal zijn er de komende weken geen supporters welkom. Harmzen baalt daar natuurlijk van. "Jammer dat we zonder publiek spelen. Voor niemand is dat leuk; de mensen willen graag komen kijken en wij vinden het fijn om support te hebben. Maar dat is nou eenmaal niet anders."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]