Ga naar Content

KZ-icoon Tim Bakker staat voor debuut als hoofdcoach: "Ik ben niet meer dezelfde persoon"

Tim Bakker beleeft komend weekend zijn vuurdoop als hoofdcoach bij de korfballers van Koog Zaandijk. De 38-jarige Zaandammer is de opvolger van Dennis Doves en hoopt met de korfballers binnen drie jaar weer mee te strijden om de prijzen. Zijn imposante palmares wil hij gebruiken bij het aansturen van zijn jonge groep korfballers.

KZ-clubicoon Tim Bakker staat voor debuut als hoofdcoach - NH Nieuws

Met KZ behaalde Bakker in zijn spelerscarrière diverse successen. "Ik weet welke dingen je moet doen op momenten dat het belangrijk gaat worden", aldus Bakker, die in twaalf seizoenen meer dan 1.200 doelpunten maakte in de Korfbal League.

KZ-speelster Esther Cordus speelde nog met Bakker samen aan het begin van haar carrière. De international vindt haar huidige coach wel iets veranderd. "Als speler was 'ie best wel hard. Nu vraagt hij hetzelfde van ons als toen hij nog speelde, alleen wel op een andere manier."

De eerste competitiewedstrijd van KZ is aankomende zaterdag tegen Dalto.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]