Start van hoofdcontent

KOOG AAN DE ZAAN

nl

Druk bij KZ begon te knagen bij korfbalcoach Dennis Doves

8 maart 2021, 17.02 uur · Aangepast 10 maart 2021, 11.03 uur · Door Stephan Brandhorst

KOOG AAN DE ZAAN - Korfbalcoach Dennis Doves is bezig aan zijn laatste wedstrijden bij Koog Zaandijk. De oefenmeester vertrekt na dit seizoen, omdat er geen tweede man naast hem geposteerd kan worden. "Dan is het voor beiden verstandig er een punt achter te zetten."

Foto: Orange Pictures

Het klikt prima tussen de coach en de spelersgroep en de resultaten zijn allerminst aardig. KZ strijdt nog altijd voor een plek in de play-offs. Toch is de druk voor Doves de voornaamste reden om na dit seizoen te vertrekken. "Dan ga je de plussen en minnen naast elkaar zetten", vertelt Doves aan NH Sport. "Vooral de druk naast een fulltime baan en een gezin met drie jonge kinderen is zwaar."

Duopartner

De trainer uit Wormerveer is naast zijn baan twintig á dertig uur per week bezig het trainersvak. Vorig seizoen vervulde Doves samen met Remco Boer het hoofdtrainerschap, maar sinds dit jaar staat hij er alleen voor. Er is wel gesproken over een nieuwe mede-coach. "Daar waren wel oren naar, maar de invulling paste niet helemaal in het beeld van KZ. Op basis daarvan doen we er beiden verstandig aan om er een punt achter te zetten."

"Uit het oog is gelukkig niet uit het hart."

KOOG ZAANDIJK-coach Dennis Doves

Inmiddels weet Doves bijna een maand dat hij gaat vertrekken, al maakte de club het pas afgelopen week bekend. "Het gaat steeds beter voelen. Het is ook wel lekker om een jaartje even niets te doen. Als er een nieuwe uitdaging komt, spring ik erop af. Maar er zijn nog geen concrete plannen."

Spelersgroep

Doves kan terugkijken op twee prima seizoenen bij de Zaankanters. Mede daardoor kreeg hij fijne reacties op zijn aanstaande vertrek. "De spelersgroep reageerde hartverwarmend. Het voelt nog niet klaar. Dat is leuk om te horen, maar tegelijkertijd komt nu ook het gemis. Uit het oog is gelukkig niet uit het hart."

Afgelopen weekend won KZ met 21-20 van directe concurrent LDODK, waardoor de play-offs ineens heel dichtbij komen.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]