Start van hoofdcontent

Sport

nl

Trainer Blauw-Wit ontevreden met nieuwe datum derby: "Dat is vragen om blessures"

22 januari 2022, 16.07 uur · Aangepast 22 januari 2022, 16.26 uur · Door Milton Pus

Mark van der Laan, trainer van Blauw-Wit, baalt ontzettend van de coronabesmettingen binnen zijn selectie en de afgelasting tegen KZ die daarop volgde. "Zeker na onze goede wedstrijd tegen KCC hadden we heel graag tegen ze gespeeld", vertelde de trainer van de Amsterdamse korfballers gisteravond tijdens de radio-uitzending van NH Sport. 

Mark van der Laan coachend langs de lijn - Orange Pictures

De Korfbal League heeft de derby verplaatst naar dinsdag 1 februari. "Dat maakt het extra vervelend, omdat we mede door de besmettingen een week stilstaan met de selectie. Daardoor kunnen we ook niet goed trainen", vervolgt Van der Laan.

Van der Laan: "We krijgen dan straks eerst een lastige uitwedstrijd op zondag tegen LDODK (concurrent in strijd om kampioensgroep red.) en dan op dinsdag spelen we tegen KZ (een andere concurrent red.). Er zit nog geen 48 uur tussen, dus daar ben ik niet heel blij mee. Zelfs in de Premier League zie je dit niet. Dat is vragen om blessures, na een week zonder trainingen."

Preventief testen

Op iedere wedstrijddag worden spelers preventief getest, dat was afgelopen zaterdag. Daar kwamen geen coronabesmettingen aan het licht. "Zondag had een teamlid mij gebeld die last had van zijn keel, maar negatief testte bij de zelftest. Ik heb toen geadviseerd als het aanblijft een test te doen bij de GGD. Daaruit kwam een positieve uitslag."

Hierna is aan iedere speler gevraagd om een zelftest te doen. "Dinsdag was iedereen nog netjes negatief. We hoopten dat het bij die ene positieve test zou blijven. Donderdag hebben we gevraagd of iedereen weer preventief een zelftest wilde doen. Er kwamen dermate veel positieve coronagevallen uit dat we de training hebben afgelast en vrijdag kwamen er nog een paar bij."

Uitstel derby

Nadat de besmettingen aan het licht kwamen, heeft Blauw-Wit een verzoek ingediend tot uitstel van de wedstrijd. "Vervolgens kwam de Korfbal League met een nieuwe datum en dat is deze geworden. We kunnen er wel tegenin gaan, maar de vraag is hoe veel zin dat heeft. Ik laat dat op bestuurlijk niveau zijn gang gaan. De NOS zendt de wedstrijd live uit op zondag, dus ik verwacht niet dat hij naar zaterdag wordt verplaatst."

De trainer van Blauw-Wit was in Oostenrijk met collega's en lijkt de dans te ontspringen. "Ik heb toevallig nog een PCR-test moeten doen op woensdag en daarna naar Oostenrijk vertrokken. Gelukkig testte ik negatief en hopelijk blijft dat zo."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]