Ga naar Content

In één klap springt Menno Vloon de limiet voor alle internationale toernooien in 2022

In het Franse Nevers heeft Menno Vloon uitstekende zaken gedaan. De polsstokhoogspringer uit Krommenie sprong over een hoogte van 5,86 meter. Daarmee kwalificeert hij zich in één klap voor alle internationale toernooien van dit jaar.

Menno Vloon komt tot drie keer niet over 5.70 meter - Foto: Andy Astfalck/Orange Pictures

Met zijn sprong verzekerd Vloon zich van deelname aan de WK indoor, WK outdoor en de EK outdoor. Hij bleef echter nog wel tien centimeter onder zijn persoonlijk record. Dat staat nog altijd op 5,96 meter. Vloon heeft zichzelf het doel gesteld om de barrière van zes meter binnenkort te gaan doorbreken.

De WK indoor staan gepland van 18 tot en met 20 maart in Belgrado. Eerder plaatsten Lieke Klaver, Koen Smet, Liam van der Schaaf en Jessica Schilder zich voor de mondiale eindstrijd in de Servische hoofdstad.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]