Ga naar Content

Menno Vloon stelt teleur in finale polsstokhoogspringen

Menno Vloon heeft geen topklassering kunnen scoren in de olympische finale van het polsstokhoogspringen. De 27-jarige Zaankanter gold als een van de outsiders voor een medaille, maar kwam tot drie maal niet over een hoogte van 5.70 meter.

Menno Vloon komt tot drie keer niet over 5.70 meter - Foto: Andy Astfalck/Orange Pictures

In zijn eerste sprong van de avondsessie ging Vloon met gemak over 5.40 meter. Echter ging het in de drie daaropvolgende sprongen mis, want hij ging niet over 5.70 meter heen. Daarmee was hij een van de eerste uitvallers in de finale.

Vloon sprong in de kwalificaties voor de finale over een hoogte van 5.75 meter. Eerder dit seizoen verbeterde hij het Nederlands record tot 5.96 meter. In de buitenlucht stond zijn persoonlijke record op 5.85 meter. Als ultieme doel had Vloon zichzelf een sprong over de magische grens van zes meter gesteld.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]