Ga naar Content

Polsstokhoogspringer Vloon weet het zeker: "Ik ga binnenkort over de zes meter springen"

ZOETERMEER - De zes meter is de magische grens in het polsstokhoogspringen. Menno Vloon is er heilig van overtuigd dat hij er binnenkort overheen gaat. "Het zou heel mooi zijn als ik het al spring, maar ik ga het binnenkort wel springen", aldus een zelfverzekerde Vloon. 

Menno Vloon weet zeker dat hij binnenkort over de zes meter gaat springen - NH Nieuws

Eind februari was hij dichtbij die grens en verbeterde Vloon het Nederlandse record naar 5.96 meter. De magische grens van zes meter zit dus in het verschiet. De Zaankanter traint nu zo'n anderhalf jaar met trainer Chris Tamminga. Dat lijkt zijn vruchten af te werpen, maar Tamminga schrok zich in het begin een hoedje. "Er waren heel veel dingen die niet op orde waren", vertelt Tamminga.

"Er waren heel veel dingen die niet op orde waren"

trainer chris tamminga

Olympische Spelen

Het grote doel dit jaar zijn de Olympische Spelen in Tokio. "Ik wil sowieso de finale halen. Dan is alles mogelijk. Als ik boven de zes meter spring dan is een medaille mogelijk", is Vloon duidelijk.

NH Sport was vandaag aanwezig bij een indoortraining in Zoetermeer en maakte de bovenstaande reportage.

"Ik wil sowieso de finale halen. Dan is alles mogelijk"

polsstokhoogspringer menno vloon

Lees ook

Foto: NH Sport

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]