Ga naar Content

Polsstokhoogspringer Vloon verpulvert eigen nationaal record

CLERMONT-FERRAND - Polsstokhoogspringer Menno Vloon heeft in het Franse Clermont-Ferrand zijn eigen Nederlands record aanzienlijk aangescherpt. De atleet uit Zaandam sprong over 5,96 meter.

Menno Vloon - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Bij zijn eerste poging sprong Vloon over 5,86 meter en dat was al vijf centimeter hoger dan op 31 januari in Düsseldorf, toen hij in Duitsland zijn nationale record pakte. Bij zijn derde poging plaatste Vloon de lat nog tien centimeter hoger en ook daar kwam hij overheen. Met zijn nieuwe nationale record van 5,96 meter nadert Vloon zo de magische grens van 6 meter. 

EK in Polen

Vorig weekend won de Zaandammer ook al de nationale indoortitel. In Apeldoorn sprong Vloon toen over 5,72 meter.

Volgende week doet Vloon mee aan de Europese indoorkampioenschappen in het Poolse Torún. Door zijn 5,96 meter in Frankrijk behoort de 26-jarige polsstokhoogspringer bij het EK daarom tot de kanshebbers op eremetaal. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]