Ga naar Content

Zaandammer Vloon wint nationale indoortitel bij het polsstokhoogspringen

APELDOORN - Polsstokhoogspringer Menno Vloon heeft zaterdag voor de derde keer in zijn carrière de nationale indoortitel bij het polsstokhoogspringen gewonnen. De atleet uit Zaandam kwam tot een hoogte van 5,72 meter en dat was meer dan voldoende voor goud. 

Menno Vloon schreeuwt het uit nadat hij over 5,72 meter is gesprongen - Foto: Orange Pictures / Andre Weening

Vloon, die in 2016 en 2019 ook al eens de nationale titel veroverde, kwam bij de NK indoor in Apeldoorn tot een hoogte van 5,72 meter. De 26-jarige Vloon kwam met zijn beste sprong veel hoger dan de concurrentie. Sam Kranse (zilver, 4,77 meter) en Owen Beuckens (brons, 4,77 meter) volgenden op gepaste afstand van Vloon. 

Nationaal indoorrecord

De 26-jarige Vloon verbeterde eind januari nog het nationaal indoorrecord bij het polsstokhoogspringen. Hij kwam in Duitsland tot een hoogte van 5,81 meter. De Zaandammer deed in Apeldoorn nog een poging om het record aan te scherpen, maar hij faalde tot drie keer toe op 5,82 meter.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]