Ga naar Content

Nadine Visser in halve finale 100 meter horden, Menno Vloon plaatst zich voor finale

Nadine Visser liet vannacht zien in uiterst sterke vorm te verkeren. De hordeloopster uit Hoogkarspel werd tweede in haar series op de 100 meter horden: 12,72. Polsstokhoogspringer Menno Vloon sprong naar 5.75 meter en de Krommenieër zat daarmee bij de beste twaalf. Dat was voldoende voor een finaleplek. 

Nadine Visser (links) werd tweede en plaatste zich voor de halve finale - Foto: Orange Pictures/ Pim Waslander

In de voorbereiding op Tokio kampte de 26-jarige Visser met een hamstringblessure, maar daar merkte ze weinig van. "Mijn knie is al aardig groen", lachte de West-Friese voor de camera van de NOS. "Morgenavond moet het een stuk scherper. Ik ben al een aantal weken helemaal klachtenvrij. Idealiter had ik een paar wedstrijdjes extra willen doen. Maar ik heb er vertrouwen in dat ik mijn beste race ooit kan lopen."

"Ik heb er vertrouwen in dat ik mijn beste race ooit kan lopen"

atlete nadine visser

De 27-jarige Vloon was over zijn wedstrijd erg tevreden. "Het bereiken van de finale is een droom", zei hij emotioneel voor de camera van de NOS. "Ik heb nooit op zo'n hoog niveau gestaan. Ik heb verder nog niks in mijn hoofd." 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Exit 

Tony van Diepen uit Heerhugowaard beleefde een prima race, totdat hij een terugval kreeg. Dat kost hem de halve finales op de 800 meter. De 25-jarige atleet eindigde als zesde in een tijd van 1.46,03.

Bekijk hieronder zijn interview met de NOS. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]