Ga naar Content

Mona Keijzer wordt lijstduwer bij CDA Edam-Volendam

Voormalig Tweede Kamerlid en staatssecretaris Mona Keijzer is bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart lijstduwer bij het CDA Edam-Volendam. Keijzer staat op nummer 19 op de kandidatenlijst. Het lokale CDA Edam-Volendam laat in een persbericht weten 'trots' te zijn op Keijzer als lijstduwer. "Het lokale CDA Edam-Volendam is net als Mona tegen een samenleving waarin maakbaarheid het devies is en mensen niet meer een eigen keuze mogen maken."

Mona Keijzer in haar Volendam - Foto: NH Nieuws / Thyra de Groot

In de algemene ledenvergadering van het CDA Edam-Volendam vandaag, werd de lijsttrekker, de kieslijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Vincent Tuijp werd gekozen tot lijsttrekker en Mona Keijzer zal de rol van lijstduwer vervullen. In totaal werden er 19 kandidaten voorgesteld. 

"De afgelopen twee jaar heeft zij vele malen contact gehad met Vincent Tuijp over de gevolgen van de coronamaatregelen. De onhoudbare situatie voor de horeca, de culturele sector en de vele ondernemers zijn daarbij besproken maar ook de enorme schade die het aanricht onder jongeren", laat het CDA Edam-Volendam in een persbericht weten. 

Daarbij zijn zij net zoals Keijzer 'tegen een samenleving waarin maakbaarheid het devies is en mensen niet meer een eigen keuze mogen maken'. 

Landelijke politiek

Keijzer verliet in september 2021 de landelijke politiek nadat ze was ontslagen als staatssecretaris voor Economische Zaken. Dat ontslag volgde op een serie uitspraken over het coronatoegangsbewijs, waar Keijzer een tegenstander van is. 

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.